Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / A repülőtérre is lesz menetrend szerinti buszjárat Marosvásárhelyről.

A repülőtérre is lesz menetrend szerinti buszjárat Marosvásárhelyről.

A képviselőtestület 2026-ig jóváhagyta a megyében bonyolított távolsági tömegközlekedés két útvonalcsoportjához tartozó 23 buszjárat licencét. Az első útvonalcsoporthoz Marosvásárhely–Ákosfalva–Nyárádtő térsége tartozik, itt a Duda Trans Kft., a Fila Company Kft. és a Viomob Impex Kft. által alkotott cégtársulás fogja üzemeltetni a távolsági járatokat. 

Kérdésünkre, hogy a Transilvania repülőtérre lehetővé válik-e a tömegközlekedés, amire régen várnak az utasok, Molnár Imola, a megyei tanács tanácsadója elmondta: igen, a Duda Trans naponta biztosítja a buszjáratokat Marosvásárhely és a repülőtér között.

A Duda Trans tudakozójától megtudtuk, hogy a járatok július elsejétől indultak. 

A Duda Trans honlapján (dudatrans.ro) megtalálható a menetrend. Hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken két járat lesz, szombaton egy, míg kedden és vasárnap négy-négy buszjáratot üzemeltetnek. A buszok menetrendjét a repülőjáratok menetrendjéhez igazították. A buszok a marosvásárhelyi Győzelem térről (az ING bank elől) indulnak, és a repülőtérről ide érkeznek vissza. Megállnak a Dózsa György utcai Kauflandnál, a kombinátnál, Maroskeresztúr és Nyárádtő központjában. Egy jegy ára 10 lej.

A megyei tanács a 12-essel jelölt útvonalcsoportba tartozó, Szászrégent és környékét magába foglaló hálózat járatait is odaítélte, a Demaraj Trans Kft. nyerte el a személyszállítás jogát.

Mezey Sarolta

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére