Navigáció: Kezdőlap / Események / Az Anton Badea ( Szászrégeni )Néprajzi Múzeum közleménye.

Az Anton Badea ( Szászrégeni )Néprajzi Múzeum közleménye.

Tisztelt Hölgyem!

Tisztelt Uram!

2023. szeptember 23-án 16 órára meghívjuk Önt a Repülőgépek és repülők Északkelet-Erdélyben, 1944 című kiállítás megnyitójára. A kiállítást a koordinátorok szervezik, Georgiu Daniela a Prospectorii Istoriei egyesülettől és prof. dr. George Marinescu, a beszterce-naszódi múzeumkomplexumtól, az Anton Badea Néprajzi Múzeummal, Szászrégen önkormányzatával és partnerekkel együttműködve.

A kiállítás történelmi információkat tár a nagyközönség elé az 1944. augusztus 31-én történt eseményekről, az amerikai légierő támadásai nyomán a három repülőtéren: Görgényoroszfaluban, Lövéren és Budakon (Beszterce-Naszód megye). 

A kiállítás dokumentálja az akkor történt eseményeket, néhány pilóta tapasztalatait, bemutatja lezuhant repülőgépek maradványait, a megtalált és azonosított pilóták tárgyait, fényképekkel és magyarázó anyagokkal együtt, és ezek alapján rekonstruálja az eseményeket.

A Repülőgépek és repülők Északkelet-Erdélyben kiállítás a második világháborúban, 1944. augusztus 23-án a három katonai repülőtéren történt eseményeket mutatja be, amikor Romániában megváltozott a háború menete. Bemutatja a tanúvallomásokat, ismert pilóták beszámolóit a frontnaplókból, talált tárgyakat és repülőgép-modelleket, amelyek megmutatnak néhány figyelemre méltó tényt és emberi élményt.

A kiállítás lehetőséget nyújt a helytörténet, a katonai repülés, a modellezés ismereteinek elmélyítésére, a valóság teljesebb megértésére.

Ennek szellemében szeretettel meghívjuk Önöket a szeptember 23-i megnyitóra!

Szívélyes üdvözlettel: Roxana Maria Man menedzser

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére