Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Közlemény: A lakásfűtési és az energiaköltség kiegészítésére vonatkozó pótlékokról. 

Közlemény: A lakásfűtési és az energiaköltség kiegészítésére vonatkozó pótlékokról. 

A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal a Szociális Igazgatóságon keresztül értesíti Szászrégen város polgárait, hogy 2023. október 16-tól az önkormányzat székhelyén, a nagy gyűlésteremben lehet benyújtani a fűtéspótlék igénylésére és az energiaköltség kiegészítésére vonatkozó kérelmeket és saját felelősségre tett nyilatkozatokat. Ezeket a családtagonként legtöbb 1386 lej, egyedülállók esetében maximum 2053 lej bevétellel rendelkezők nyújthatják be hétfőn, kedden és csütörtökön 8 és 14 óra között, szerdán 8 és 17 óra között. (Pénteken az adatokat dolgozzák fel.) 

A fűtéspótlékot/energiaköltség-kiegészítést igénylő kérelmek és saját felelősségre tett nyilatkozatok, az aktacsomag összeállításához szükséges dokumentumok és azon javak listája, amelyek kizárják a pótléknyújtást, a szászrégeni önkormányzat székhelyén vehetők át október 2-ától. A 2023 novemberére vonatkozó kérvények benyújtásának határideje: 2023. 10. 16. – 11. 20. 

A pótlék igénylésére a kérvényezők a Szászrégeni Polgármesteri Hivatal székhelyén kell jelentkezzenek, a család összetételére, a jövedelemre és a birtokolt javakra vonatkozó okmányokkal és a kérelemmel. A család összetételében és jövedelmében bekövetkezett bármilyen változást 5 napon belül közölni kell a Szociális Igazgatósággal az igazoló iratokkal együtt. 

Az alábbi javak birtoklása a pótlék odaítélésének kizárásához vezet: 

Ingatlanok: 1. A lakóház  és melléképületek mellett más épületek vagy egyéb lakóterek. 2. A házat és a hozzá tartozó udvart körülvevő telek és egyéb, városon 1000 négyzetmétert és vidéken 2000 m2-t meghaladó belterületek. 

Ingóságok (működőképes állapotban): 1. Tízévesnél újabb személygépkocsi/gépkocsi és/vagy motorkerékpár, kivéve a fogyatékkal élők számára, a szállításukra vagy sérült személyek szállítására kialakított, valamint a nehezen megközelíthető helyeken élők használatra szánt járműveit. 2. Egynél több 10 évesnél régebbi autó/motorkerékpár. 3. Gépjárművek: kisteherautók, bármilyen típusú teherautók pótkocsival vagy anélkül, lakókocsik, buszok, kisbuszok. 4. Motorcsónakok, hajók, szkúterek, jachtok. 5. Mezőgazdasági gépek: traktor, önjáró kombájn. 6. Mezőgazdasági feldolgozógépek: olajprés, gabonamalom. 7. Famegmunkáló gépek: gatter vagy más, hidraulikus, mechanikus vagy elektromos famegmunkáló gép. Bankbetétek:  3000 lej feletti bankbetétek. Földek/állatok és/vagy szárnyasok: olyan földterületek, állatok és szárnyasok, amelyek éves nettó termelési értéke meghaladja az 1000 eurót egy személyre, illetve a 2500 eurót egy családra.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére