Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Úgy kaptak egészségügyi asszisztensi diplomát Szászrégenben, hogy nem is ismerték a román nyelvet.

Úgy kaptak egészségügyi asszisztensi diplomát Szászrégenben, hogy nem is ismerték a román nyelvet.

Házkutatást tartottak hétfőn a rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának munkatársai a szászrégeni Eugen Nicoară Egészségügyi Technikumnál és a Maros megyei tanfelügyelőségen.

A nyomozáshoz közel álló források szerint kihallgatnak több olasz diákot, az iskola tanárait, tanfelügyelőségi alkalmazottakat, valamint a Romániai Általános Egészségügyi Asszisztensek, Szülésznők és Egészségügyi Asszisztensek Rendje Maros megyei kirendeltségének illetékeseit – számol be az Agerpres. Az Országos Rendőr-főkapitányság korábbi közleménye szerint Maros és Ilfov megyében 12 helyszínen tartottak házkutatást az ügyben bűnszervezet létrehozása, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás, hamis okirat tudatos felhasználása és minősített információk nyilvánosságra hozatalának gyanújával. A rendőrség szerint 2019-től mostanig több olyan olasz diák iratkozott be az egészségügyi technikumba, akik nem ismerik a román nyelvet, és nem vettek részt sem az elméleti, sem a gyakorlati képzéseken, mégis megkapták az oklevelet, amely feljogosítja őket az egészségügyi asszisztensi szakma gyakorlására az Európai Unió területén. Az ügyben nyolc személyt állítanak elő. (Forrás: Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/ugy-kaptak-egeszsegugyi-asszisztensi-diplomat-szaszregenben-hogy-nem-is-ismertek-a-roman-nyelvet)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére