Navigáció: Kezdőlap / Sport / Hazai döntetlen a tavaszi idény nyitányán.

Hazai döntetlen a tavaszi idény nyitányán.

A nőnapon a férfiak focival is tisztelegtek a hölgyek előtt, és ünnepelték őket, hiszen ezen a nevezetes napon indult útnak a 3. liga tavaszi pontvadászata. A 16. játéknapon a szászrégeni gárda a rájátszási reményeket dédelgető gyulafehérvári „egyetemistákat” fogadta.

A találkozót határozottan kezdték a vendégek, s mindjárt a 3. percben Quedraogo látványos ollózását követően a labda kevéssel suhant el a bal kapufa mellett. A 13. percben a hegedűk városába hazatért fiatal tehetség, Toni Suciu jobb oldali beadását a vendégkapus könnyedén elcsípte. 

Az első félidő közepéig, noha a vendégek többet kezdeményeztek, nem történt említésre méltó mozzanat. A 25. perctől az Avântul átvette az összecsapás irányítását. Sandu Borș tanítványai tetszetősen adogattak és lendületesen támadtak. A 22. percben, egy ígéretes akció után, Todoran mintegy 14 méterről lőtt Gál kapujára, ám a fiatal csatár kísérlete eléggé erőtlenre sikeredett. A 26. percben óriási régeni gólhelyzetet jegyezhettünk: Bugnar a jobb oldalról kitűnően kanyarította be a pöttyöst, amely mintegy 3 méterre a kaputól egyedül találta Suciut, utóbbi pedig mellé gurított! A 39. percben a házigazdák újabb hatalmas gólszerzési lehetőséget puskáztak el: Potor mesterien ugratta ki Pangát, aki egyedül vezethette rá a labdát Gál kapuvédőre, ám az Avântul támadója kihagyhatatlannak tűnő ziccerben, mintegy 10 méterről a hálóőrt tette naggyá. A jól megérdemelt vezetés helyett a szászrégeniek csupán gól nélküli döntetlennel vonulhattak az öltözőbe.

A térfélcserét követően a 48. percben a régeniek ismételten nagyon közel álltak a vezető gól megszerzéséhez: Enescu jó ütemben elvégzett szabadrúgása után a labdát az időközben pályára lépett Murar fejére varázsolta, ám a csatár közelről a bal lécre „bólintott”. A párharc ezt követően nagyrészt a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, majd az Avântul kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat: a 64. percben Pintea mintegy 25 méterről lövésre szánta el magát, s bár a kísérlet nem volt túl erős, a labda hátratörte a hazaiaknál bemutatkozó Menyhárt Loránd kezét, és a hálóban kötött ki. Ez a nagy kapusbaki a továbbiakban befolyásolta Menyhárt teljesítményét, aki a kapott gólig magabiztos és bátor játékkal rukkolt elő. A vendégek csupán öt percet örülhettek az előnyüknek, a 69. percben megszületett az egyenlítés: a jó formában futballozó Enescu remekül végzett el egy bal oldali szögletet, Suciu pedig mintegy 6 méterről védhetetlenül fejelt a bal alsó sarokba.

A gólt követően az összecsapás néhány percig a középpálya tájékán zajlott, majd a 80. perctől a gyulafehérváriak átvették az irányítást. A narancssárgák megengedhetetlenül könnyen jutottak a szászrégeni kapu előterébe, s minden második támadásuk hatalmas veszélyt jelentett. Csupán a hősiesen teljesítő védőfalnak, valamint a jókora adag szerencsének, néha az úgynevezett „vakszerencsének” volt köszönhető, hogy az Avântul nem szenvedett egy-két gólos vereséget. A hajrában ugyanis a vendégek három hatalmas gólhelyzetet hagytak ki: a 83. percben Pintea pár méteres lövése gyengére sikeredett, a 88. percben Trifu kecsegtető szögből jócskán fölé emelt, majd egy perccel később Kilyén Sz. jobb oldali szögletét követően Queradogo mintegy 6 méterről mellé fejelte.

Nagyon régen nem voltak ennyire beszorítva a pénteki pályaválasztók. Lévén, hogy az első játékrész alapján a szászrégeniek megnyerhették volna a találkozót, ám a második félidei teljesítményük nyomán könnyedén ki is kaphattak volna, az 1-1-es döntetlen igazságosnak könyvelhető el.

Jegyzőkönyv

3. liga, 9. csoport, 16. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Gyulafehérvári CS Universitar 1-1 (0-0).

Szászrégen, Avântul-pálya, borús időjárás, mintegy 250 néző. Vezette: Marius Chioran ( Szászfenes) – Paul Pojar, Claudiu Giorgiu (mindketten Kolozsvár). Ellenőr: Ștefan Donciu (Sepsiszentgyörgy), Lucian Țiți (Nagyszeben).

Szászrégeni CSM Avântul: Menyhárt – Bugnar, Truța, Merdariu R. Bucur, Chirlejan, Enescu, Potor (46. Murar), Panga (66. D. Dumitru),T. Suciu (79. V. Bujor), Todoran (79. M. Pop).

Gyulafehérvári Universitar: Gál – Kilyén Sz., Kouadin, Lazăr, Bucurică (46. Tărșa), Kilyén B. (54. Bidulescu), Șerban, Trifu, Pintea, Quedraogo, Tronea.

Gólszerzők: T. Suciu (69), illetve R. Pintea (64.).

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére