Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Elkerülőúttal oldják meg Szászrégen talán legnagyobb gondját – óvások után.

Elkerülőúttal oldják meg Szászrégen talán legnagyobb gondját – óvások után.

Ötszáz millió lejből építenek elkerülőutat Szászrégenben, az óvások miatt azonban várni kell a munkálat elkezdésére. Addig is több városi utcában zajlanak jelentős beruházások, amelyekről Márk Endre polgármester számolt be a Székelyhonnak.

Porfelhő és munkagépek látványa, illetve araszoló kocsisor fogad Szászrégenben, az Abafája negyedben, ahol tavaly augusztustól dolgoznak a munkások. Rövid ott-tartózkodásunk alatt több munkatelepet is láttunk Szászrégenben. Az Akácos utcából ugyan már elvonultak a munkagépek, de az Abafája utcában több szakaszon is nagy erővel dolgoztak. Itt van egy utcarész, ahol forgalmi lámpa jelzi, hogy a megmaradt egy sávon ki közlekedhet; de olyan szakasz is van már, ahol a földben vannak a villanyvezetékek és elkészültek a járdák.

Teljesen új alapot kap az utca, miután kicserélték a fő vízvezetéket és a házakra rácsatlakozó vezetékeket. Az utca szinte teljes szakaszán porfelhő marad az autók után, zajosak és szagosak a munkagépek, és a helyieket csak az vigasztalja, hogy a munkálatok a tervek szerint haladnak. Jó ütemben haladnak Márk Endre, Szászrégen polgármestere a Székelyhonnak elismeri, hogy tavaly augusztustól, amikor megkezdték a munkálatokat, sokat panaszkodtak az ott élők, akik türelmetlenek, és szeretnék végre, hogy minél gyorsabban felszámolják a munkatelepet. A városvezető szerint bár mindenki tudja, hogy hamarosan földben lesznek a villanyvezetékek, elkészülnek a járdák és megfelelően megalapozott út halad el a házuk előtt, addig azonban érthető módon türelmetlenek a lakók.

„Az ipari telephez vezető Akácos utcában is egy ilyen nagylélegzetű munkálat volt, azt a napokban befejeztük és most mindenki elégedett. Az Abafája utcában is jól, terv szerint haladnak a munkálatok, hatvan százalékával megvannak, idén szeptembere-októberre kész lesz az is. Az útjavítás és az Abafája negyedi Florea Bogdan Általános Iskola külső-belső felújítása egy negyven millió lejes pályázat része, de az oktatás intézmény korszerűsítését végző vállalkozót csak ezután fogjuk kiválasztani. Ott még kérdés, hogy hova fognak költözni a diákok a munkálatok idejére, de helyet találunk nekik, amikor eljön az idő” – jelezte Márk Endre. Óvás hátráltatja a terelőutat Szászrégen polgármestere elmondta, nagyon várják, hogy sínen legyen a város terelőútjának megépítése is, de egyelőre óvások hátráltatják a végleges kivitelező kiválasztását. A felmérések szerint a városban működő nagy cégek miatt naponta legalább ötven teherautó halad át a városon, erősen leterhelve az utakat. A terelőút tudná mentesíteni a várost, de a nyertes kiválasztása után a többi cég óvást nyújtott be, és a szakhatóság elrendelte a benyújtott ajánlatok újraértékelését. A munkálatok értéke jelentős – száz millió euró –, így nem csoda, hogy nagy a harc a szerződésért. Az elöljáró úgy értékelte, hogy legalább még fél évre van szükség, amíg végleg eldől, hogy ki lesz a kivitelező.

Megkérdeztük, hogy a jelentős útjavítások, útépítések során volt-e gond a kivitelezők kiválasztásával. Ennek kapcsán a városvezető arról számolt be, hogy Maros megyében, de az ötven kilométerre levő Besztercén is sok nagy építkezési cég van, így eddig minden munkálata sikerült jó szakcéget leszerződtetni. (Forrás: Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/elkerulouttal-oldjak-meg-szaszregen-talan-legnagyobb-gondjat-n-ovasok-utan)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére