Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Helyi választások nem hivatalos eredményei

Helyi választások nem hivatalos eredményei

A szavazatok Hétfő reggeli összeszámlálása alapján a szavazásra jogosultak 54 százaléka, azaz 17112 személy ment el szavazni. 713 szavazatot érvénytelenítettek.

A polgármesterjelöltek közül Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben indult Sorin Pui kapta a legtöbb, 4368 szavazatot. Az RMDSZ jelöltje, Nagy András 4299 szavazathoz jutott, a függetlenként indult vállalkozó Pop Eremia 4115 szavazattal harmadikként futott be. Marian Traian jelenlegi polgármester a PSD jelöltjeként csak ötödik helyre futott be, 1238 szavazattal, a PUNR színeiben indult Bazgan Ioan után.

A második fordulóban az első két jelölt ?mérkőzik? meg egymással. Nagy András tegnap arról nyilatkozott, hogy fiatal polgármestere lesz a városnak. A Krónikának adott nyilatkozata szerint ?most már biztosra lehet venni egy RMDSZ ? PNL koalíciót, mely a jelenlegi alpolgármester szerint sokkal életképesebbnek ígérkezik, mint a jelenlegi RMDSZ ? PSD kényszerházasság?. Emlékeztetőül, a 2000 évi választásokon Nagy András a Pui Sorin javára lépett vissza a második fordulóból, melyeket akkor Marian Traian nyert meg.

Pop Eremia esti nyilatkozatában kénytelen volt tudomásul venni a vesztességét, bár utólag is igyekezett mindent megtenni, hogy a második fordulóba bejuthasson. És bár nem örül a vesztességnek és nem szeretne etnikai szavazást Régenben, szavazóit nem tudja a Nagy András támogatására bíztatni?

A 19 helyi tanácsosi hely a következő képen oszlott meg:

RMDSZ 6

PNL 5

PSD 2

PNG ? Partidul Noua Generatie 2

PRM ? Partidul Romania Mare 2

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére