Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Eredménytelen lesz a kettős állampolgárságról szóló népszavazás

Eredménytelen lesz a kettős állampolgárságról szóló népszavazás

Eredménytelen lesz a kettős állampolgárságról szóló népszavazás, mert az este 9-kor mért adatok szerint mindössze a választók 18 százaléka szavazott igennel és 17 százaléka nemmel a kérdésben. Az eredményességhez azonban legalább 25 százalék kell az egyik válaszból. Jelenleg úgy néz ki, hogy a kórházprivatizáció ügyében is eredménytelen lesz a népszavazás, ugyanis a magánosítást ellenző szavazatok aránya mindössze 23 százalék az adatok 92 százalékos feldolgozottsága után.

A szavazatok 92 százalékának összesítése után a kettős állampolgárság kérdésében a szavazók 51,13 százaléka (1 millió 321 ezer fő) igennel szavazott, míg a nem szavazatok aránya 48,87 százalék (1 millió 263 ezer fő), azaz a voksolók többsége támogatja a kettős állampolgárság megadását. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás azonban eredménytelen lesz, mert az este 9-kor közzétett adatok szerint az igen szavazatok aránya mindössze alig haladja meg az összes választásra jogosult 18 százalékát, a nemeké pedig a 17-et. A szavazás akkor eredményes, ha a szavazók fele, de az összes választópolgár legalább 25 százaléka plusz egy fő ugyanúgy szavaz.

A részvétel alacsony volt. A választásra jogosultak mindössze 36,4 százaléka járult az urnákhoz.

A kettős állampolgáráság ügyében a Magyarok Világszövetsége kezdett aláírásgyűjtésbe. A Fidesz itt is az igen, azaz a kettős állampolgárság megadásának könnyítése mellett érvelt. A kormánypártok határozottan elutasították azt és a nem szavazatra buzdítottak.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére