Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / A románok népszavazással akarják leváltani a tavaly megválasztott magyar polgármestert

A románok népszavazással akarják leváltani a tavaly megválasztott magyar polgármestert

Szászrégenben a román tanácsosok egy része referendummal akarja leváltani a tavaly megválasztott magyar polgármestert. Az Új Generáció Pártjának Maros megyei vezetője természetellenesnek nevezte, hogy egy többségében románok lakta városnak magyar polgármestere legyen.

Az ellenzékbe szorult nemzeti érzelmű pártok képviselői kezdeményeznék Nagy András leváltását. A Szociáldemokrata Párt, a Románok Nemzeti Egységpártja, a Nagy-Románia Párt és az Új Nemzedék Pártja tanácsosai, összesen nyolcan, azon a véleményen vannak, hogy a polgármester megválasztása óta ül a babérjain, nem tesz semmit a város érdekében. Leginkább azt kifogásolják, hogy az útjavítás terén nem történt előrelépés. Másik okuk az elégedetlenségre, hogy a héten egyik nap este 9 órára hívtak össze tanácsülést, mert sürgősen el kellett fogadniuk egy határozattervezetet egy sportcsarnok felépítéséről. Azt kifogásolták, hogy a napirendet három nappal előtte meg kellett volna hogy kapják, és a kezdési időponttal sem értettek egyet.

Nagy András elutasította a vádakat. Az útjavítás gőzerővel folyik, csak a vak nem látja, mondta a polgármester. Ami pedig a tanácsülés kezdési időpontját illeti, kijelentette: sürgősségi esetről volt szó, lévén, hogy a közmunkaügyi minisztériumból nagyon rövid haladékot kaptak a sportcsarnok dokumentációjának összeállítására. A városvezető szerint érthetetlen az ellenzéki tanácsosok hozzáállása, miután a munkálatot egészében a központi költségvetésből finanszírozzák. ? Úgy tűnik, erősebb a politikai érdek, mint hogy Szászrégen fejlesztésében gondolkodjanak ? mondta a polgármester.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére