Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Továbbfejlesztik az alsóidecsi sós fürdőt

Továbbfejlesztik az alsóidecsi sós fürdőt

Két évvel ezelőtt vissza nem térítendő Phare-támogatásból korszerûsítették, alakították át a Szászrégentől három kilométernyire levő alsóidecsi sós fürdőt. A három sós vizû medence mellett külön női és férfiiszapozót alakítottak ki, zuhanyozókat, öltözőket, mellékhelyiségeket építettek. Mint Cornea Emanoil alsóidecsi polgármestertől megtudtuk, a hivatal tulajdonában levő strand mellé fedett meleg fürdőt szeretnének kialakítani, s a létesítményhez tartozó négyhektáros területre sportpályákat, víkendházakat terveznek. Jelenleg pályázatot állítanak össze, hiszen önerőből nem tudják megvalósítani terveiket, nem tudják kialakítani a modern üdülőtelepet.

– Idén június elsején nyitottunk, ugyanazokkal az árakkal, mint tavaly, vagyis felnőtteknek a belépőjegy 30.000 lej, gyerekeknek 15.000 lej. Jó hír, hogy a megyei tanács támogatásával sikerült megjavítanunk a Szászrégen-Alsóidecs közötti útszakaszt, s reményeink szerint a Marosvécs felőli, jelenleg gödrökkel tarkított megyei útszakaszt is rendbe tesszük. Újdonsággal is szolgálunk: a strand területén, külön erre a célra kialakított helyen Nagy Jenő szászrégeni hivatásos csontkovács, masszőr szolgáltatásait is igénybe lehet venni – számolt be Cornea Emanoil.

A szakemberek szerint az alsóidecsi sós vizû strandon hatékonyan lehet kezelni az idegrendszeri, légúti, női bántalmakat és különböző reumás betegségeket is. A Marosvásárhelytől 35 kilométerre levő fürdőtelep könnyen megközelíthető vonattal, maxitaxival és kiskocsival is. Közétkeztetési egység a közelben nincs, csak egy üdítőket, ropit, szeszes italt kínáló bár, így az egész napra készülők ne felejtsék otthon az elemózsiás kosarat.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére