Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Félsziget 2008 – 1. nap

Félsziget 2008 – 1. nap

Megkezdődött a Félsziget fesztivál a tegnap. A következő cikk személyes véleményeken alapul, ezért akik erre érzékenyek ne olvassák el.

Este 19 óra körül érkeztünk meg a szinhelyre (Weekend Marosvásárhelyen) a jegyeket kiváltani (direkt nem kértem sajtóakkreditációt, de ez másik sztori). Szóval sétáltunk a Weekend felé, nyugisan. Első dolog ami feltűnt egyből: nem volt sor a jegyeknél. Egyből arra gondoltam, hogy az idén jól megszervezték ezt, a tavalyhoz képest.

klikk a tovább gombra

Kiváltottuk a hetijegyet, hamar ment. Elindultunk a bejárat felé, viszonylag kis tömeg látszódott kivülről. Sikeresen bejutottunk, a sok BS Guardingos pionir aktivista után. Ezek valahogy túlzásba viszik a táskakontrollt. Nem is kicsit. Szerencsére nálunk nem volt táska sem.

Bejutottunk, és akkor láttam meg miért nem volt sor a jegyeknél. A tavalyhoz képest kb. egynegyed annyi ember volt bent. Igen, semmi tolongás, az út a sátortáborig szinte üres volt.

Sörözés indult a sörpatikában. Kellemes hangulat volt, zene nélkül, mert a második MS Stage fellépő olyan 40 percet hangolt, majd 20 perc koncert után letűnt a szinpadról a „The Amsterdams” zenekar. További 20-30 perc hangolás után fellépet a Luna Amara is. Kezdett közben feltűnni például az is, hogy minden felirat előszőr románul van, majd utána jön a magyar szöveg is. Eddig forditva volt.

Sörözés folyik tovább, de sajnos voltak zavaró körülmények. Lenyúlják az ember sörét a fizetett koldusok. Háromnegyed sört otthagysz, elmész megnézni a Toifort és mire visszajössz nincs söröd. Lenyúlta egy catteringes faszi, s benyomta egy zsákba. Ő aszongya félsört elviszik, pedig az asztalnál még ültek haverok. Tehát a sörre figyelni kell, mert a gyűjtök kidobják a feneketlen zsákba.

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére