Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Rendkívüli tanácsülés

Rendkívüli tanácsülés

Péntek délután – július 9-én – rendkívüli tanácsülést tartott Szászrégen Önkormányzata. A napirenden két határozattervezet szerepelt, mindkettő a városi kórházra vonatkozik.

Határozatot fogadtak el mely kimondja, hogy a helyi tanács átveszi az Eugen Nicoară Municipiumi Kórház manadzselését.

Aszalos Gábor tanácsos szerint a döntés egy újabb lépés a közintézmények decentralizálása felé. Kihangsúlyozta viszont, hogy a tanács nem vette át a kórház adósságait.

Iuliu Moldovan a kórház jelenlegi igazgatója elmondta, hogy a szászrégeni kórház nem csak a régeni betegeket, hanem a környék településeit is kiszolgálja. A kórházban kezelt összbetegek 55-60%-a a vidékről jön be.

Nagy András polgármester véleménye szerint az új vezetőtanács, valamint majd az igazgató olyan megoldásokat kell keressen, melyek révén hatékonnyá tegye a betegápolást. Az önkormányzat, mint partner különböző programokban és főleg pályázatírás terén kell segítse a kórházat.

A második határozatban, a kórház igazgatótanácsának összetételéről, döntöttek. A kijelölt igazgatótanácsban 7 tituláris személy kapott helyet, éspedig: Dr. Marcela Vasluian a Megyei Közegésszségügyi Igazgatóság aligazgatója, Doina Covaci tanácsadó, szintén a Megyei Közegésszségügyi Igazgatóság részéről. Aszalos Gábor a helyi képviselő testület tagja, aki Nagy András polgármester tanácsadója, Precup Maria, és Gliga Daniel szintén helyi tanácsosok, valamint Dr. Constatntin Dorobăţ a Maros Megyei Orvosi – Kollégium részéről, és Macovei Felicia az Általános-orvosi ápolók, a szűlésznők, és az orvosi ápolók rendje részéről. Utóbbi két tagnak meghívott státusa van.

Kijelőlték a vezetőtanács póttagjait is. Ez is 7 személyből tevődik össze: Dr. Emilia Marcoci és dr. Gabriela Uifălean, mindketten a Megyei Közegésszségügyi Igazgatóság részéről, Biriş Călin és Bodó Zoltán helyi tanácsosok, Gabriela Koss a polgármesteri hivatal jegyzője. Dr. Cătălina Graur a Maros Megyei Orvosi – Kollégium és Mantea Gabriela az Általános-orvosi ápolók, a szűlésznők, és az orvosi ápolók rendje részéről – nekik megfigyelői státusuk van.

Fábián András

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére