Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Adózzon az ortodox egyház!

Adózzon az ortodox egyház!

Miután két héttel ezelőtt nyílt levelet küldött a hatóságoknak, tüntetést is tartott a Romániai Szekuláris-humanista Egyesület (ASUR) Bukarestben, annak érdekében, hogy az állam tegye adókötelessé az ortodox egyház kereskedelmi tevékenységeiből származó profitot.

A nyílt levélben rámutatnak: 1995 óta kétnaponta szentelnek fel templomot, miközben naponta 4 iskolát zárnak be, ami 15 év alatt összesen 21 ezer tanintézményt jelent. A tüntetés során a civilszervezet a parlament épületéhez közel eső utcákban reklámpannókat bérelt, amelyekre statisztikai adatokat tüntetett fel az ortodox templomok és az iskolák számát illetően. „18 500 templom, 4700 általános iskola, 431 kórház, ámen” – volt olvasható a pannókon.

Toma Pătraşcu, az ASUR alelnöke elmondta, a felekezeteknek az államkasszából történő finanszírozásával sem érthet egyet, hiszen az összegeket az adófizetők béréből vonják le. Emellett – a hívők magas számát figyelembe véve – az egyházak ezek adományaiból, állami segítség nélkül is eltarthatnák magukat.

nyugatijelen.com

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére