Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Indul a traktorgyártás Szászrégenben

Indul a traktorgyártás Szászrégenben

A brassói termelésbeindítás után Szászrégenben is újra gyártanak traktorokat. A Krónika napilap értesülése szerint az 57 évvel ezelőtt alapított régeni IRUM cég az elmúlt héten avatta fel a mezőgazdasági gépek és traktorok gyártására alkalmas gépsort, ahol fehérorosz licenc alapján készülnek az erőgépek.

Egyes alkatrészek még a minszki gyárból származnak, ám a gyártás és összeszerelés nagy része a helyi Oltean család tulajdonában lévő régeni üzemben zajlik. A szászrégeni IRUM eddig a fakitermeléshez használatos, úgynevezett TAF traktorokról volt közismert, ezután TAG néven gyárt traktorokat. A vállalat immár négyszáz személyt foglalkoztat, termékeit saját marketinghálózat révén szeretné értékesíteni.

A vállalat öt típust kínál, ezek 80-110 lóerősek, a gyártó kétéves garanciát vállal, az árak 16 és 30 ezer euró között mozognak. Tervek szerint az első esztendőben ötszáz traktort gyártanak, a másodikban pedig ezret. A régeniek szerint a hazai mezőgazdaságban jelenleg 300 000 traktorra lenne szükség, az eladásoknál a gazdák állami támogatására és a roncstraktorprogram felhajtó hatására is számítanak.

Háromszék

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére