Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Nagytakarítás az Istenszékén

Nagytakarítás az Istenszékén

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Marosi Osztálya minden évben hagyományosan megszervezi az Istenszéke és környékének takarítását. Mint ismeretes, a Kelemen-havasokban levô, sajátos alakzatú, 1380 méter magas csúcs közkedvelt kirándulóhely. Sajnos emiatt egyre több a szemét a tetôn és az oda vezetô turistaösvény mentén.

Az idén július 9-én, szombaton az EKE Marosi Osztályának 16 tagja szerelkezett fel zsákokkal, védôkesztyûvel, és az Istenszéke tisztásairól, a felvezetô túraösvényekrôl, leginkább a Nagy-Galonya-patak forrásvidékérôl egy nap alatt mintegy 700 liter szemetet gyûjtött össze, amit le is szállított a hegyrôl.

A takarítás mellett több mint száz turistának hívták fel a figyelmét kirándulóhelyünk szépsége és tisztasága megôrzésének fontosságára. Júliusban a turisták a sziklaerkélyekrôl való nagyszerû kilátáson kívül a turbánliliom, terebélyes harangvirág, rezes hölgymál, közönséges orbáncfû és kakukkfû virágzásában gyönyörködhetnek. Az EKE-sek felhívják arra is a figyelmet, hogy a száraz idôben elôjönnek a kígyók, szombaton a hegymászók két igen veszélyes keresztesviperát is láttak.

Az idei takarítást a Dockyard Islands Kft. – a Columbia Sportwear romániai forgalmazója – és a PC House támogatta – számolt be lapunknak Dósa László, EKE Marosi Osztályának elnöke.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére