Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Halálos késszúrás a szászrégeni városháza előtt

Halálos késszúrás a szászrégeni városháza előtt

Gyermeke szeme láttára szúrtak le egy villanyrendőrnél várakozó autóst hétfőn reggel Szászrégenben. Az áldozat belehalt sérülésébe. Egyelőre nem tudni, mi váltotta ki a konfliktust a támadók és áldozat között, egyelőre annyi biztos, hogy valamennyien büntetett előéletűek.

Véres jelenetnek lehettek szemtanúi hétfőn a reggeli órákban azok a szászrégeniek, akik a városháza környékén tartózkodtak. Egy szemafor előtt a zöld jelzésre várakozó személygépkocsi szászrégeni vezetőjét késelte meg egy ugyancsak szászrégeni férfi.

Eddig annyit sikerült megtudnunk, hogy az áldozat és támadói – az utóbbiak többen voltak – között már korábban konfliktus alakult ki valamilyen okból, a gépkocsiban a tízéves gyerekével utazó 37 éves férfit már előbb megpróbálták kirángatni az autóból, s amikor az a támadói elől el akart menekülni, tévedésből megkoccantott egy, a parkolóban álló autót. Ezután került sor a véres jelenetre. Miközben a későbbi áldozat egérutat nyert, majd zöld jelzésre várakozott a gyalogátjárónál, két férfi megtámadta az autót, egyikük betörte a vezető oldali első ablakot és mellkason szúrta a 37 éves szászrégenit, majd a támadók elszaladtak a helyszínről.

A szemtanúk a sürgősségi hívószámon riasztották a rendőrséget. Az ügyészség szóvivője, Dan Oltean ügyész megerősítette a késelés tényét, s hozzáfűzte – a rendőrségi erők rövidesen elfogták a támadókat. A szóvivő szerint mind az áldozat, mind a támadók büntetett előéletűek. Két elfogott támadót beszállítottak a marosvásárhelyi rendőr-felügyelőség fogdájába, és azonnal megkezdték a konfliktus okának kiderítését, valamint a gyilkosság részleteinek feltárását. Egyelőre azonban semmit nem lehet tudni arról, mi váltotta ki a felek közötti konfliktust. A vizsgálat folyamatban van.

Szemtanúk szerint az áldozat gyereke az események hatására sokkos állapotba került és elszaladt a helyszínről. Később a rokonok megtalálták, s magukhoz vették.

Az áldozat halálával kapcsolatosan a helyi kórház igazgatója elmondta, a 37 éves férfi mellkasi, szívmelléki szúrt sebbel került kórházba. Mintegy negyven percen keresztül próbálkoztak az újraélesztésével, ám minden kísérlet kudarcba fulladt – az áldozatot kénytelenek voltak halottnak nyilvánítani.

Bakó Zoltán

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére