Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Bejegyezték az Erdélyi Magyar Néppártot

Bejegyezték az Erdélyi Magyar Néppártot

Tegnap a bukaresti Táblabíróság jóváhagyta az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bejegyzési kérelmét, értesült lapunk az EMNT sajtószolgálatának szerkesztôségünkbe eljuttatott közleményébôl.

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezetô elnöke Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy megerôsítik az EMNT és az EMNP közti stratégiai partnerséget. Hangsúlyozta, hogy a párt nem a cél volt, hanem eszköz azon több mint félmillió erdélyi választó képviseletére, akik kiábrándultak az eddigi magyar képviseletbôl.

A pártbejegyzést több mint 30 ezren támogatták aláírásukkal. „Bár az aláírások java részét terepen, házról házra járva gyûjtötték, az EMNT által mûködtetett, a könnyített honosításban több mint százötvenezer erdélyi magyarnak segítséget nyújtó erdélyi Demokráciaközpontokban is lehetôséget biztosítottak az EMNP támogatói listájának aláírására” -olvasható a szerkesztôségbe küldött, az EMNP bejegyzésének, kálváriájának összegzôjébôl.

Az EMNT ügyvezetô elnöke kolozsvári sajtótájékoztatóján a következô idôszak prioritásaiként kiemelte, hogy a népszámlálásra, a Mikó Imre tervre és a Verespatak ügyére koncentrálnak. Így próbálják választóik számára meghatározni a párt identitását. Toró T. szerint modern európai néppártot hoznak létre, amely alacsony költségvetésû hatékony politikai alakulat lesz.

Ma elnökségi ülést, holnap pedig választmányi ülést tartanak Gyergyóban. A párt kongresszusát még az idén, de legkésôbb jövô év elején megtartják. (forrás: szabadsag.ro, transindex.ro)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére