Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Gyermekkórus-találkozó Szászrégenben

Gyermekkórus-találkozó Szászrégenben

A helybeli református egyházközség valamint a DIÓ-HÁZ Egyesület negyedik alkalommal szervezett gyermekkórus-találkozót. Erre december 3-án, szombaton került sor. A vendéglátó együttesben és a meghívott kórusokban körülbelül 300 gyerek éneke csengett a templomban – mondta Demeter József, az egyházközség lelkésze, fôszervezô.

Maros és Hargita megyei kórusok

A kórusok három-négy mûvet énekeltek. Elsôként a szászrégeni, egyházközség Piccolino kórusa lépett fel. Karvezetôjük Banga Gáspár Attila, zongorán közremûködött Fülöp Dávid, fuvolán Szabó Dávid játszott. A marosvásárhelyieket a Szabadság úti gyermekkórus képviselte, akiket Dénes Elôd lelkész irányít. Két népdalt és a lelkész-karvezetô saját szerzeményét, a Gyermek Jézus szép voltál! címût énekelték. A székelykövesdi református egyházközség kórusa, akiket Szilágyi Mihály tanít és vezényel, karácsonyi dalokat énekelt. A mezômadarasi kórus Babos Zsolt vezetésével a Ghymes együttes dalait adta elô.

A Hargita megyei gyermekkórusokat a székelyudvarhelyi Palló Imre Mûvészeti Szakközépiskola Kicsinyek kórusa képviselte – karnagyuk Tifán Csaba Gáspár -, a farkaslaki Tamási Áron Általános Iskola gyermekkórusa – karnagyuk Major Magda – és a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskola kórusa – karvezetôjük Trucza Árpád – képviselték. A fellépések sorát a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar zárta, akik Czakó Gabriella karnagy vezetésével nem csak hazai, hanem nemzetközi elismertségnek is örvendenek. Idén Goriziában, Olaszországban 16 ország képviselôi között folklór és kortárs magyar zene kategóriában dobogós helyezést értek el.

Van, aki nyomdokunkba lépjen

– Ezek a találkozók jó alkalmak arra, hogy megismerkedjünk más gyülekezetek, közösségek tevékenységével. A gyerekek ismeretséget, barátságot kötnek. Nagyon megható, amikor a templomban ennyi ünneplôbe vagy népviseletbe öltözött gyerek tiszta szívvel, ragyogó arccal énekel. Olyan öröm számunkra látni, hogy van utánpótlás, van még, aki a nyomdokunkba lépjen. Lehet, hogy sokan nem értékelik ezt a mozgalmat, a sajtó is inkább a botrányos témákat feszegeti, de mi úgy érezzük, hogy ezeknek a rendezvényeknek nagyon nagy súlyuk és jelentôségük van. Szerencsénkre külföldön kellôen értékelik a munkánkat, s a rendezvényeink visszhangja is nagyobb, mint helyben – mondta Demeter Mária tiszteletes asszony, a kórustalálkozó szervezôi nevében.

Mezey Sarolta – Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére