Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Gyûjtést szervez a türi magyar ház újjáépítésére az ETV

Gyûjtést szervez a türi magyar ház újjáépítésére az ETV

Karácsony a remény ünnepe. A Fehér megyei Türben élô magyarok számára a remény az egyetlen, amely még életben tartja a magyar szót, a magyar kultúrát, a magyar önazonosságot.

Az Erdélyi Magyar Televízió karácsonyi gyûjtést szervez a türi magyar szórványközösség megsegítésére, amibôl az ottani magyar házat szeretnék felújítani és használhatóvá tenni.

A Balázsfalvához tartozó Türben alig 400 magyar él teljes elszigeteltségben.

Kémenes Loránd helyi katolikus plébános irányításával a faluban nemrég magyar óvodai, iskolai és felnôttoktatás indult, amelynek jelenleg egy, a római katolikus egyház által visszakapott romos ingatlan ad otthont, ez azonban bôvítésre és teljes felújításra szorul. A helyi közösség áprilisban szeretne hozzáfogni az építkezéshez, ehhez azonban támogatásra, pénzbeni adományokra, építkezési anyagokra és önkéntes építô kezekre van szükség. Az adományokat, felajánlásokat az erdélyi nagyvárosok katolikus plébániáin december 18-ig lehet megtenni.

Az Erdélyi Magyar Televízió elôre is köszönetet mond mindazoknak, akik támogatásukkal hozzájárulnak e nemes cél megvalósításához. A gyûjtési akció részleteire a késôbbiekben még visszatérünk.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére