Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Hullámvölgyben a szászrégeniek

Hullámvölgyben a szászrégeniek

Avântul Szászrégen – CS Zalatna 1-1 (1- 0)

Miután az elmúlt két bajnoki fordulóban sima vereségeket szenvedett idegen környezetben, ezúttal a szászrégeni együttes hazai pályán botlott, a tabella egyik sereghajtója ellenében. Annak dacára, hogy a két idegenbeli fiaskó megviselte Enyedi Adrian gárdáját, az utolsó elôtti Zalatna ellen úgymond kellett volna hozni a kötelezô gyôzelmet. Az elsô félidôben az Avântul elfogadható szinten futballozott, uralva a küzdelem nagy részét. A 16. percben, Oprea jó ütemû kiugratását követôen Fülöp elôtt adódott gólhelyzet, ám a régeni csatár jó szögbôl mellé lôtt. Két perccel késôbb ugyanô volt a fôszereplô a hazaiak vezetô góljánál: mintegy 13 méterre a vendégek kapujától felvágták, s a megítélt jogos büntetôt magabiztosan lôtte a kapu bal alsó sarkába: 1-0. A 33. percben lejegyezhettük a vendégek elsô kapura rúgását, ám Suciu erôtlen távoli lövését Husar könnyedén hárította. Egy perccel késôbb a szászrégeniek végérvényesen eldönthették volna a három bajnoki pont sorsát: Bucin pontos átadása Opreához került, ám a csatár alig 1 méterre a zalatnai kaputól nemes egyszerûséggel mellé gurított, hihetetlen helyzetet hagyva ki.

A második játékrész 50. percében a vendéglátók ismét közel álltak elônyük megduplázásához, ám Oprea 10 méterrôl leadott erôs lövését Tîrziu kapuvédô kiütötte. Ezt követôen a hazaiak játéka „lapos” és kiábrándító volt. Ennél fogva a vendégek átvették a játék irányítását, s mintegy fél órán át ôk diktálták a tempót. Az 54. percben hatalmas egyenlítési lehetôséget hagytak ki, amikor Dragan egy bal oldali akció után egyedül a kapussal, 6 méterrôl fölé lôtt. A zalatnaiak a 68., valamint a 77. percekben büntetôket reklamáltak, de a nagyváradi sípmester mindkét esetben továbbot intett, joggal. A 79. percben a vendégek emberhátrányba kerültek, miután Rusu a régeni büntetôterületen egyértelmûen kezezett, így begyûjtötte a második sárga lapot. Ennek ellenére, teljesen meglepô módon, a vendégek további elszánt támadásokat vezettek, s a 82. percben kiegyenlítették a mérkôzés állását: egy jobb oldali beadást Suciu a régeni kapu elôterébôl zavartalanul értékesített: 1-1. A csapnivaló teljesítményt mutató házigazdák felébredtek a mérkôzés hajrájában, s két ízben is kecsegtetô gólhelyzetbe kerültek: a 88. percben egy hosszú kiugratást követôen Tîrziu az utolsó pillanatban kanalazta el a labdát Fülöp elôl, majd a 90+4. percben Truta bal szélrôl Zoltánhoz továbbított, azonban a fiatal csatár mellé lôtt. A szászrégeni gárda immár három játéknapja nyeretlen, s a mutatott teljesítmény alapján félô, hogy a folytatás sem lesz túl rózsás… A visszavágók során a csapatot gyakorlatilag Fülöp tartja életben, hisz a fiatal támadó eddig minden mérkôzésen betalált az ellenfél kapujába.

Avântul Szászrégen: Husar – Toncean, Dan R., Merdariu, Rozenfeld, Truta, Sorlea (68. Csiki), Luca, Bucin (85. Zoltan V.), Fülöp, Oprea (77. Zsigmond).

CS Zalatna: Tîrziu – Sucala, Marian H., Man, Pop P., Koppándy (72. Lakatos), Câmpean, Morar, Suciu, Dragan (58. Rusu), Pop S. (89. Marian I.).

Szabó Antal

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére