Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Könnyed hazai siker

Könnyed hazai siker

Avântul Szászrégen – FCM II Marosvásárhely 3-0 (2-0)

A harmadik liga hétközi fordulójában a hegedûk városában Maros megyei összecsapásra került sor. A találkozó sima hazai gyôzelmet hozott, annak ellenére, hogy az FCM farmcsapatában néhány olyan játékos is pályára lépett, akik szerepelnek 1. ligás mérkôzéseken is. A találkozó gyakorlatilag 1-0-ról rajtolt, hiszen a házigazdák már a 3. percben vezetéshez jutottak: ekkor Bucin R. hajszálpontosan elvégzett jobb oldali szögletét a szemfüles Fülöp közelrôl a hálóba bólintotta 1-0. A játékot a vendéglátók uralták, így a gólhelyzetek kizárólag Badiu kapujának elôterében adódtak. A 15. percben Bucin lôtt ígéretes szögbôl, ám kísérlete elkerülte a vendégkaput. Három perccel késôbb újból megzörrent Badiu halója: ekkor Csiki remekül továbbított Trutához, aki a tizenhatos bal oldaláról, mintegy 10 méterrôl, egy védhetetlen lövéssel megszerezte a régeniek második gólját. A marosvásárhelyi együttes kiábrándító teljesítményt nyújtott, a védelemben Homei és Covaci kritikán aluliak voltak, a csatársorban Bus csupán sétált a pályán, míg Apostu nagyon kedvetlenül futballozott. Ehhez hasonló, lekezelô és felületes hozzáállással még a 3. liga (gyenge) szintjén sem lehet érvényesülni… Az egyedüli játékos, aki elfogadhatóan szerepelt, az Vagner volt. A szászrégeniek veszélyesen támadtak, ám az elsô játékrészben már több gól nem esett, noha Csiki (25.p.), és Fülöp (39.p.) nagyon közel álltak a kétgólos elôny növeléséhez. A második félidô Avântul-helyzettel kezdôdött: egy látványos összjátékot követôen Csiki egyedül vezethette rá a labdát Badiura, ám a 12 méterrôl leadott lövést a vásárhelyiek hálóôre remek érzékkel hárította szögletre. Az 51. percben a házigazdák megszerezték az összecsapás harmadik találatát: ekkor Csiki kiváló jobb oldali beadása után Fülöp duplázott, miután mintegy 3 méterrôl a vendégek kapujába fejelte a játékszert. A mérkôzést továbbra is a hazaiak irányították, magabiztosan, ám sok esetben zavartalanul adogathattak, hiszen szemlélve a pályán történteket az volt az általános benyomás, hogy Andrási Sándor legénysége csupán kirándulni érkezett Szászrégenbe… Az Avântul felszabadult, lendületes játékának köszönhetôen további gólhelyzetek alakultak ki Badiu, majd a késôbbiekben Ilovan kapujánál. Stoica (56.p.), Fülöp (64., 65. p.), valamint Csiki (85.p.) elpuskázták a kitûnô lehetôségeket. Az FCM II legnagyobb helyzetét a 84. percben jegyezhettük, amikor egy bal oldali szögletet követôen Sarghi alig 1 méterrôl a hazaiak kapusát vette célba! A marosvásárhelyi 1. ligás együttes fiókcsapata nagyon halványan szerepelt, az egyetlen pozitívum az adogatójáték volt, ugyanis olykor a vendégek úgymond szépen „rajzoltak”… Az újabb gyôzelmüknek köszönhetôen a régeniek a tabella 5. helyére léptek, míg az FCM második gárdája a tavaszi idény nyolcadik vereségét is elszenvedte, ugyanennyi mérkôzésbôl, ami gyakorlatilag a csapat kiesését jelenti.

Avântul Szászrégen: Husar – Toncean, Merdariu, Dan R. (78. Catarig), Bucin R., Luca, Truta, Stoica (68. Zoltan), Csiki, Fülöp (83. Zsigmond), Oprea (7. Sorlea).

FCM II Marosvásárhely: Badiu (73. Ilovan) – Homei, Gugu, Covaci (75. Sarghi), Popa, Vagner, Huza (58. Moldovan), Bungardean, Gindila, Apostu (73. Eremia), Bus.

Szabó Antal

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére