Maifest Szászrégenben

Vasárnap szervezik meg Szászrégenben a szászok hagyományos ünnepét, a Maifestet. A rendezvény reggel 9 órakor az evangélikus templomban hálaadó istentisztelettel kezdôdik, 10 órától a résztvevôk – a városi fúvószenekar kíséretében – felvonulnak az evangélikus templom – fôtér – Kerekerdô útvonalon. 12 órától a kerekerdôi szabadtéri színpadon kulturális mûsor kezdôdik, a szászrégeni német nyelvû osztályok mellett fellépnek a besztercei, bátosi, petelei, szászrégeni és marosvásárhelyi szász néptánccsoportok, valamint a Szászrégeni Mûvelôdési Ház Kerekerdô néptánccsoportja és a George Enescu Ifjúsági Ház Doina Muresului néptánccsoportja. A rendezvény célja a szász népszokások, hagyományok, valamint a különbözô etnikumok közötti békés, harmonikus együttélés ápolása. A Maifest szervezôi: a szászrégeni Német Demokrata Fórum és a helyi evangélikus egyházközség.

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Meghívó keresztavatásra.2024. augusztus 11-én a Határvadász emléktúrák nyitórendezvényeként, a honvédő harcok kezdetének 80. évfordulója alkalmából, közadakozás révén keresztet állítunk az Óriás-tetőn (Havas-tető), a hazáért elesett katonák emlékére.

„Néma keresztek, beszéljetek.Kit rejt a mély? Kit őriztek?Én hallgatom, én itt leszek,Néma keresztek, beszéljetek.”Kárpátia2024. augusztus …