Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Árvízeket okozott az elmúlt napok csapadékos időjárása

Árvízeket okozott az elmúlt napok csapadékos időjárása

Torrenciális esőzés okozott árvizet a Maros megyei Déda községben. A természeti csapás következtében 10 lakóház rongálódott meg, a víz továbbá 40 háztartást, 5 hektárnyi szántóföldet, 30 kutat és 3,5 kilométernyi közutat is használhatatlanná tett.

A Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség által szolgáltatott információk szerint, a segesvári tűzoltókat tegnap éjjel riasztották két személy kimentésére az árból, ugyanakkor a marosvásárhelyi tűzoltóknak is közbe kellett lépniük a maroskeresztúri, segesvári és szászrégeni pincék kiszivattyúzásában.

A Maros Vízügyi Hatóság információi szerint, az elmúlt időszak csapadékos időjárásának következtében jelentősen megnövekedett egyes folyók vízhozama. Ezért több helyen is óvintézkedéseket kellett végrehajtani az árvízek elkerülésére.

A Maros folyó vízhozama például háromszorosára növekedett a sokéves áltaghoz képest, azonban itt még nincs szükség a védekezésre. De a Kis- és Nagy-Küküllő vízhozamán már szabályozni kellett, a bözödi és zetelaki tavak által. A szakemberek szerint, a helyzetet uralják, és egyelőre nem kell további árvízektől tartani Maros megyében.

marosvasarhelyi.info

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére