Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Megélénkül a mûvelôdési élet

Megélénkül a mûvelôdési élet

A nyári vakáció és szabadságok után ismét teljes gôzzel beindul a mûvelôdési élet Szászrégenben. Az Eugen Nicoara Mûvelôdési Ház magyar részlegét Fábián András vezeti, akitôl megtudtuk, hogy a ház által támogatott Rügyecskék néptánccsoportnak sikerült júliusban eljutnia Kecskemétre, az Európa Jövôje nemzetközi ifjúsági találkozóra, a Kerekerdô tánccsoport pedig a palatkai falunapokra volt hivatalos, és a vajdaszentiványi tánctáborban is jelen volt. Mindkét csoportot várják szeptember 8-án a Felfaluban sorra kerülô Gyöngykoszorú találkozóra, míg 9-én a tancsi falunapokon mutatják be táncmûsorukat, s valószínû, hogy az októberi szászrégeni termésnapon is fellépnek.

Az iskolakezdést követôen megkezdik próbáikat a színjátszók is. A szakosztályvezetô örömmel újságolta, hogy három csoportban is szolgálják már Tháliát. Újabb darabbal készül a Népszínház Kemény János Társulata, akik készülnek a hagyományos erdôszentgyörgyi színjátszók találkozójára. Tíz-tíz taggal beindul a foglalkozás a Csim-Bumm ifjúsági csoportban. Júliusban gyerekcsoport alakult, amelynek tagjait az iskolakezdést követôen várják majd a rendszeres próbákra. Legközelebb a színjátszók az október 6-a tiszteletére szervezett megemlékezô mûsoron mutatkoznak be a szászrégenieknek.

A vendégelôadásokra majdnem biztosan Szászrégenbe látogat a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyerekszínház román és magyar tagozata, akik bérletvásárlási lehetôséget is biztosítanak. Várják a sepsiszentgyörgyi Háromszék és a marosvásárhelyi Maros néptáncegyütteseket. A kézdivásárhelyi városi színház is megígérte, hogy egyik darabját elviszi Régenbe. Fábián András reményét fejezte ki, hogy hat év után végre a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata is tiszteletét teszi, a városban lakó színházkedvelôk örömére.

Fábián András

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére