Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Új székházba költözött a szászrégeni rendôrség

Új székházba költözött a szászrégeni rendôrség

Szombaton nagyszabású ünnepségen felavatták a szászrégeni rendôrség új székházát. Mint ismeretes, a központban levô korábbi épületet visszaszolgáltatták tulajdonosának, ezért a rendôrség bérleti díjat fizetett a helyiségekért. Az Egyesülés negyedben, a hasonló nevet viselô sugárúton levô tömbházat a szászrégeni polgármesteri hivatal építette. Az emeleti lakrészekbe az ANL-s program keretében költözhettek be a lakásigénylô szászrégeniek. A földszinten és néhány elsô emeleti helyiségben tegnaptól kezdte meg tevékenységét a rendôrség.

A rendezvényen többek között jelen volt Mircea Dusa közigazgatási és belügyminiszter, Cabulea Nicolae államtitkár, a rendôrség fôkvesztora, Petre Toba, a román rendôrség parancsnoka, Pescari Valentin, a megyei rendôrség vezetôje, helyettesei Ujica Valer és Câmpeanu Alexandru, Oltean Vasile, a szászrégeni rendôrség fônöke, Corneliu Grosu prefektus, Koss Gabriela alprefektus, a rendôrség osztályvezetôi, valamint a belügyminisztérium kötelékeiben szolgáló alakulat képviselôi, Maria Precup jelenlegi és Nagy András volt polgármester.

Az ünnepség egy ökumenikus istentisztelettel kezdôdött, melynek keretében a helyi ortodox, református, katolikus és evangélikus egyház képviselôi megáldották az épületet. A belügyminisztérium, illetve a rendôrség magas rangú hivatalnokai többek között kifejtették, hogy a szaktárca és a helyi közigazgatási egység közötti együttmûködésnek köszönhetôen sikerült új épületbe költöznie a szászrégeni rendôrségnek, ahol korszerû követelmények között dolgozhatnak a lakosság szolgálatára. Külön megköszönték Nagy András volt polgármester fáradozását, aki kezdeményezte a költözést, felajánlva a helyi önkormányzat épületének földszinti helyiségeit – tájékoztatott Livia Popa, a megyei rendôrség szóvivôje.

A költözéssel, a korszerû irodahelyiségek mellett nagyobb gépkocsiparkolóval is rendelkezik a rendôrség, így megoldották a szászrégeniek többször emlegetett problémáját, ugyanis a rendôrautók elfoglalták az amúgy is kevés parkolóhellyel rendelkezô központ jelentôs részét – az ügy rendezéséért korábban többször a polgármesteri hivatalhoz fordultak a lakók.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére