Navigáció: Kezdőlap / Sport / A Szászrégeni Lendület mérlege az ôszi labdarúgóidény végén

A Szászrégeni Lendület mérlege az ôszi labdarúgóidény végén

A román labdarúgás harmadik vonalában a 2012–2013-as pontvadászatban megyénket csupán a Szászrégeni Avântul együttese képviseli. Összehasonlításképpen mintegy tíz évvel ezelôtt Maros megyében még nem kevesebb, mint hat 3. ligás csapat volt: a Marosvásárhelyi ASA, a Nyárádtôi Unirea, a Szovátai Medve- tó–Fások, a Marosvásárhelyi Gaz Metan, a Marosludasi Muresul és a Szászrégeni Avântul.

A szászrégenieket ezúttal is a 6. csoportba sorolta a szakszövetség. Azonban az elmúlt bajnoksághoz viszonyítva a régi ellenfelek közül csupán a Tatrangi Unirea maradt. Lévén, hogy rengeteg erdélyi csapat feloszlott vagy visszalépett, az Avântul mellé a csoportban többek között Prahova, Arges, valamint Dâmbovita megyei gárdákat soroltak! A bajnoki idény rajtjánál eredetileg tizenhárom csapatot felvonultató 6. csoport egyedi, hiszen az ASO Plopeni és a Sevisul Sellenberk (el sem kezdte a bajnokságot), majd a Nagydisznód visszalépésével alig tíz együttest foglalkoztat. Külön érdekességnek számít, hogy eredetileg a 13. játéknapra kiírt Fortuna Brazi – CONPET Ploiesti találkozót a 11. fordulóban rendezték meg! Mert ugye, nálunk még az elképzelhetetlen is elképzelhetô…

A szászrégeniek nagyon jól kezdték a pontvadászatot: gyôzelem született az újonc Zágoni FC otthonában, amit câmpinai döntetlen követett, majd Enyedi Adrian gárdája megszerezte elsô otthoni gyôzelmét a FCM Târgoviste ellenében. Ennek köszönhetôen négy játéknapon, de csupán három mérkôzésbôl hét pontot szereztek. A kitûnô rajt után úgy tûnt, az Avântul ezúttal is az élmezônyhöz tartozik majd. A folytatás azonban kiábrándítóra sikeredett, hiszen az ôszi idény végéig a régeniek mindössze két pontot szereztek! Az akkori éllovas Fortuna Brazi ellen hazai pályán esélyük sem volt, 2-0-s vereséget szenvedve, majd egy idegenbeli siker következett, Nagydisznódon, 3-1 arányban, ám az Avântul balszerencséjére a Szeben megyei gárda közvetlenül a találkozó után (!) visszalépett a további küzdelmektôl, így a szakszövetség törölte az összes addigi eredményeit. A régenieket a hazai pályán mutatott, sok esetben kritikán aluli teljesítménye tette középcsapattá… A 9. fordulóban a szerény képességû CONPET Ploiesti ellen 1-0-s félidôt követôen csupán 1-1-es döntetlenre futotta. Idegenben sem ment a játék, hiszen az akkori sereghajtó Civitas Fogaras otthonában megalázó 3-0-s vereséget szenvedtek. Ezután ismét egy szégyenteljes hazai kudarc következett: nyolc játéknapon a mindössze három pontot begyûjtô, akkori utolsó helyezett Girom Albota is gyôzni tudott Szászrégenben! Az utolsó elôtti fordulóban a régeniek pontot szereztek a SCM Pitesti otthonában, és ezúttal Enyedi Adrian tanítványai a balszerencsét is okolhatják, hiszen a házigazdák a mérkôzés negyedik hosszabbításpercében egyenlítettek. Az ôszi idény utolsó játéknapján az Avântul a Tatrangi Unireát fogadta. Noha az Avântul a legjobb hazai pályás teljesítményével rukkolt elô, 1- 0-s vereséget szenvedett.

Említésre méltó, hogy a szászrégeniek a mindössze 9 pontból többet harcoltak ki idegenben, mint hazai pályán! Ez korántsem meglepô, hiszen az öt hazai találkozó mérlege mindent elárul: 1 gyôzelem, 1 döntetlen, 3 vereség… A csapat teljesítménye az ôszi idény második felében ingadozó, „színtelen” és kiábrándító volt: várt vereségek a csoport legjobb együtteseivel szemben, de ugyanakkor a két leggyengébb alakulattól is kikaptak… Az elsô néhány fordulóban gólerôs, remek formában lévô Puscas Adrian sérülés miatti hiánya alaposan rányomta bélyegét az Avântul játékára, ezenkívül az a tény, hogy ebbôl a „csodacsoportból” nagy valószínûség szerint a bajnoki idény végén nem esik ki senki. Ennek ellenére a csapat által elfoglalt 6. hely egy mindössze 10 csapatos mezônyben gyengének könyvelhetô el.

Szabó Antal

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére