Ünnepre hangolódás Titán-módra

Négy éve már, hogy hozzátartozik az ünnepünkhöz a Titán karácsonyi koncertje. A szászrégeni együttes és meghívottjai már el is kezdték a turnét, Marosvásárhelyre pedig 23-án érkeznek. A koncert célja az, hogy békés ünnepre hangolja a marosvásárhelyieket, ez az üzenete a Titán legújabb karácsonyi dalának is.

A Titán már negyedjére hívja karácsonyi koncertre és ünnepi hangolódásra a közönségét, a zenekar pedig reméli, lesz majd tizennegyedik karácsonyi koncert is, ugyanis évről évre egyre nagyobb a közönsége ezeknek a fellépéseknek.

A békét hirdetik egy turné keretében

A Titán szeretne minden évben valami újat nyújtani ezeken az alkalmakon, ezért mindig valami újdonsággal és meghívottakkal tarkítják a koncerteket. Meglepetést idén nem tartogatnak, de meghitt hangulatot igen: kizárólag karácsonyi dalokkal lépnek fel ezúttal, de a meghívottak között van a Piccolino gyerekkórus, a Regélők énekegyüttes, Sipos Tiffany Arany is énekel majd. Lesz két zenész vendége a zenekarnak: Fülöp Csongor, aki zongorán játszik majd, és Tisza Kálmán, aki ütőhangszeren kísér. A fő meghívott pedig Homonyik Sándor, akinek idén közös karácsonyi dala is van a Titán zenekarral, az Angyal című. „Igazából ez a dal már 2010-ben megszületett és egy demó hanganyag készült róla, amit hallani lehetett már a rádióban is, de igazából most teljesedett ki a nóta, amikor Homonyik Sándorral együtt énekeljük. A közös duettünk gondolata már 2009-ben motoszkált a fejemben, s a múlt évi karácsonyi koncertturné után említette ő is, jó ötletnek tartja, hogy közösen megcsináljuk az Angyal című dalt. Erre én természetesen rábólintottam, és idén szeptemberben neki is fogtunk a stúdiómunkáknak. A feléneklések is itt történtek Marosvásárhelyen” – mondta a Titán zenekar frontembere, Szabó Előd, aki maga írta a dal szövegét és zenéjét, az új változat zenei producere pedig Kovács Norbert. „Úgy gondolom, elég végignézni a mostani politikai és anyagi történéseken, majd meghallgatni a dalt, és rögtön rájövünk arra, hogy igazán mi is ihlette ezt a dalt. Nagyon egyszerű az üzenete, szeretném ha eljutna mindenkihez, hogy szükségünk van 2012-ben egy angyalra, aki nagy zsákjában semmi mást ne hozzon csak békét, amiből mindenkinek jut” – idézi közben az új karácsonyi dal refrénét is Szabó Előd.

Az ünnepi felkészülésben segítenek

A karácsonyi turné már el is kezdődött december 15-én Besztercén, 19-én, szerdán Szászrégenben folytatódik, 20-án, csütörtökön a tűri magyar közösségnek énekelnek egy jótékonysági koncert keretében, 21-én Kovásznán lépnek fel, 22-én Gyergyószentmiklóson, majd a turné Marosvásárhelyen zárul december 23-án, vasárnap. Marosvásárhelyen már két előadás is be van ütemezve a Kultúrpalotában, 17 és 19 órai kezdettel.

Szabó Előd elmondta, fontosnak tartja ezt a már hagyománynak számító karácsonyi koncertturnét, mert minden évben kell legyen egy olyan időszak, amikor az ember felkészül az ünnepre. „Úgy gondolom, azáltal, hogy mi tartunk egy ilyen koncertet, az embereket kicsit közelebb hozzuk egymáshoz és az ünnephez is. Ugyanakkor minden évben eljut az a legfontosabb üzenet, hogy legyünk jobbak egymáshoz” – fogalmazta meg a turné lényegét a Titán frontembere.

Szász Cs. Emese

székelyhon.ro

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Szászrégenben a Sárga rózsa.

Február 21-én, szerdán 19 órakor a szászrégeni Mvelődési házban mutatja be Sárga rózsa című táncjátékát …