Navigáció: Kezdőlap / Sport / Plüssmacidobálás Csíkszeredában

Plüssmacidobálás Csíkszeredában

428831_528355130521912_1380813659_nCsíkszeredában először rendezik meg a Dobj egy macit! elnevezésű jótékonysági akciót. A Vákár Lajos Műjégpályán a december 22-i, szombat délutáni jégkorong Román Kupa-döntőn, a sportcsarnokban pedig szintén szombaton délután, a Csíkszereda–Marosvásárhely férfi kosárlabda-mérkőzésen lehet plüssmacit vagy más plüssállatot a játéktérre dobni.

Pénteken és szombaton (december 21. és 22.) zajlik Csíkszeredában a jégkorongozók Román Kupa-sorozatának négyes döntője. Ennek utolsó mérkőzésén szervezi meg a Csíkszeredai Sportklub és a Román Jégkorong Szövetség a Kanadából származó Dobj egy macit! akciót.  Az első csíki macidobálásra a szombaton 17 órakor kezdődő kupadöntőn, a HSC Csíkszereda által szerzett első gól után kerül sor. Az összegyűlt játékokat a szervezők a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Csíkszeredában és környékén gondozott gyermekeknek ajánlják fel. A macidobálás világrekordját egyébként Kanadában tartják, 2007-ben 26 919 plüssmaci repült be a jégre a Calgary Hitmen – Prince George Cougars találkozón.

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán zajló jégkorong Románi Kupa négyes döntőjében első nap, pénteken (december 21.) az elődöntőre kerül sor, a műsor pedig a következő: HSC Csíkszereda – Galaci Dunărea (16 órától) és Brassói Corona – Bukaresti Steaua (19.15). A szombati (december 22.) kisdöntő 13, a nagydöntő pedig 17 órakor kezdődik. Az elődöntőket a Digi Sport2, a döntőt pedig a Digi Sport3 közvetíti élőben.

A román férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó idei fordulójában, szombaton, december 22-én délután 6 órától a Csíkszeredai KK Hargita Gyöngye együttese a Marosvásárhelyi BC Mureş csapatát fogadja a csíkszeredai sportcsarnokban. Az összecsapást élőben közvetíti a Székelyhon.ro. A mérkőzést a klub szeretné karitatív eseménnyel indítani, ezért felkérik a kedves szurkolókat, hozzanak magukkal plüssjátékokat, melyeket a himnusz elhangzása után egyszerre dobnak be a pályára. Az összegyűlt játékokat a Manó Tanoda sérüléssel élő gyermekeinek ajánlják fel.

Dobos László

székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére