Marosvásárhelyen a Ryanair

Megállapodott a marosvásárhelyi repülőtér vezetősége Európa legnagyobb fapados légitársaságával, az ír Ryanairrel, így áprilistól, illetve májustól Brüsszelbe és Pisába is lehet Marosvásárhelyről repülni.

Európa egyetlen ultrafapados légitársasága – ahogy önmagát nevezi –, az ír Ryanair is megérkezett Marosvásárhelyre. A megállapodás létrejöttét január 16-án, sajtótájékoztatón jelentette be a Maros Megyei Tanács elnöke, Ciprian Dobre, a reptér ideiglenes vezetője, Peti András vezetőtanácsi alelnök, valamint a társaság járatigazgatója, Kate Sherry.

„Azért fontos, hogy sikerült újabb légitársaságot ide vonzani, mert eddig a reptér járatainak túl nagy hányadát üzemeltette egyetlen cég. Egyik légitársaságnak sem fizetünk, hogy idejöjjön. A reptértől azt várom el, hogy aktívan hozzájáruljon a megye gazdasági növekedéséhez” – mondta Ciprian Dobre, majd Kate Sherry bemutatta a céget, főként a többi, Európában tevékenykedő légitársasággal összehasonlítva, számszerűsített eredmények alapján.

Megtudtuk, a vállalat a legalacsonyabb árakkal dolgozik, és míg az elmúlt időszakban több kisebb-nagyobb légitársaság jelentett csődöt vagy került átszervezés alá, addig a dublini légitársaság folyamatos növekedést könyvelhetett el. „28 éve vagyunk a piacon. Jelenleg 28 ország 175 repterén, amelyek közül 55 bázis, összesen 1500 útvonalon repülünk, naponta 1500 járattal. 305 új Boeing 737-800 alkotja a gépparkunkat, tavaly 79 millió utast szállítottunk” – tájékoztatott a cég képviselője.

Konstanca után Marosvásárhely a második romániai repülőtér, ahol jelen lesznek. A Transilvania légikikötőből Brüsszelbe (április 30-tól) és Pisába (május 2-től) indítanak járatot, hetente kétszer mindkét célállomásra, a tervek szerint évi 30 ezer utassal, ami – ha a repülőterek nemzetközi tanácsának elemzését vesszük alapul, ami szerint minden 1 millió utas után az adott légikikötő térségében 1000 új munkahely keletkezik – 30 új állást jelent.

Jegyeket január 17-től lehet foglalni a www.ryanair.com honlapon áprilisi és májusi útra 28 euróért.

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Vegyük a helyi terméket!

Vásár van, kistermelő kevésbé Tavasszal megjelennek az őstermelők által az üvegházban vagy fóliasátorban termesztett friss …