Navigáció: Kezdőlap / Sport / A focicsemetékben a jövô

A focicsemetékben a jövô

Ifjúsági labdarúgótorna Szászrégenben

Az elmúlt hét végén Szászrégenben a helyi Sportiskola, valamint Budai Barna-Loránd edzô-tanár lelkes szervezésében immár VI . alkalommal rendezték meg a Szászrégen-kupáért kiírt turnét. Helyszínül a Florea Bogdan Gimnázim sportterme szolgált.

A 2005-ös születésû gyerekek számára kiírt felkészülési tornára 13 csapat nevezett be. Ezeket a szervezôk három csoportba sorolták, a következôképpen:

* A csoport: Szászrégeni Avântul, Marosvásárhelyi FCM, Székely-udvarhelyi ISK, Náznánfalvi Elita;

* B csoport: Nagybányai Mara 2010, Marosszentgyörgyi Kinder, Görgényszentimrei Atletic, Székelyudvarhelyi Vasas Femina, Szászrégeni ISK;

* C csoport: Brassói ISK Brasovia, Dicsôszentmártoni Soimii, Szászrégeni Sebastiano, Marosvásárhelyi Speranta.

Szombaton a csoportmérkôzések zajlottak, majd vasárnap az apró, ám tehetséges focicsemeték a helyosztó mérkôzéseken küzdöttek. A VI. Szászrégen-kupa döntôjében a Görgényszentimrei Atletic elsöprô, 5-0-s gyôzelmet aratott a Marosszentgyörgyi Kinder ellen. A 3-4. helyért: Székelyudvarhelyi ISK – Marosvásárhelyi FCM 2-1; az 5- 6. helyért: Marosvásárhelyi Speranta – Dicsôszentmártoni Soimii 2-0.

Jó volt látni a 7-8 éves kissrácokat focizni, akik szívvel-lélekkel harcolnak minden labdáért. Ami talán a legfontosabb ebben a zsenge korban, az a játék öröme, ami egész egyszerûen leírhatatlan… A 38 mérkôzés után a gyerekek által várva-várt díjkiosztás következett… A csapatoknak járó serlegeket, valamint a különdíjakat Szászrégen alpolgármestere, Gliga Daniel adta át. A torna legjobb játékosának Vajda Rolandot (Székelyudvarhelyi ISK) kiáltották ki, a legjobb kapusnak járó szobrocskát Menyhárt Loránd (Görgényszentimrei Atletic) vehette át, a gólkirályi címet Todoran Daniel (Görgényszentimrei Atletic) érdemelte ki 8 találattal.

Végezetül néhány szó Budai Barna- Loránd edzô-tanár kitartó szervezôi munkájáról: örvendetes, hogy felvállalta a feladatot, hiszen a hegedûk városában immár hatodik éve csupán ô rendez felkészítô jellegû gyerek- és ifjúsági tornákat…

Szabó Antal

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére