Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Nu inteleg ce avem cu steagul Tinutului Secuiesc.

Nu inteleg ce avem cu steagul Tinutului Secuiesc.

Nu inteleg ce avem cu steagul Tinutului Secuiesc.

Unde te duci in Occident, fiecare provincie are steagul ei istoric, festivalul, marca de branza, libraria si castelul. Toate spun cate ceva despre loc si adauga la bogatia culturala a zonei. De ce n-am avea si noi?
Si, in fond, ce-avem cu maghiarii? Nu e adevarat ca sunt acolo de 1000 de ani minim? Nu e adevarat ca aparau granita? Stie vreun roman in cate batalii au murit maghiarii ca sa apere Transilvania de turci si tatari? Nici unul. Pentru ca nu avem ochi si urechi decat pentru Stefan si Mihai. Pentru ca in manualele noastre nu exista eroii altor neamuri, cu care, intamplator, impartim o istorie care ar merita sa ajunga la pace, in sfarsit.
Eu cred ca scandalul cu steagul Tinutului Secuiesc nu face decat sa dea apa la moara teoriei extremei drepte unguresti ca romanii-s primitivi si sa ajute nationalismul abject de ambele parti.
El foloseste celor care acum ar trebui sa porneasca economia si care n-au alta solutie decat sa reporneasca ura.
Tocmai de aceea il arborez aici. Dragi maghiari, pentru ca sunteti cetateni romani, ca si mine, simbolurile voastre istorice sunt si ale mele. Nu se poate sa ne mandrim cu Castelul Bran, construit de teutoni si nu de nea’ Ion si sa nu tragem nici o concluzie logica de aici.

Azi sunt si eu secui. Primul din Arges!

Lucian Mindruta

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére