Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Borboly Csabát őrizetbe vették korrupció vádjával

Borboly Csabát őrizetbe vették korrupció vádjával

A Realitatea Tv és a Gandul.info hírportálról származó információk szerint Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét a Maros Megyei Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) őrizetbe vette, korrupció vádjával.
Borboly Melinda, ügyvéd, az elnök felesége villám-sajtótájékoztatót tartott 17:45-től a Megyeháza bejárata előtt. Elmondta: Borboly Csabától bizonyos dokumentumok bemutatása ügyében hívatták ma DNA-hoz, de onnan már nem engedték haza.
Amint az Erdély.ma megtudta, a fogvatartás egyik indoka egy megyei út 2010-ben történt felújításának kifizetése, amit az elnök 2010. decemberében hagyott jóvá. Utóbb, kételyek merültek fel a szükséges dokumentáció teljességét illetőleg, amit Borboly maga jelzett az illetékeseknek. Ez az ügy mai napig sem zárult le.

Felesége révén Borboly Csaba azt üzente a Hargita megyeieknek, hogy bár nem örül a fogvatartásának, de annak igen, hogy így legalább fény derül az igazságra – talán több olyan ügyben is, amelynek már éppen ideje megvilágosodnia.

Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata azt közölte, hogy a megyeelnök elleni büntetőeljárás hivatali visszaélés és okirat-hamisításra való felbujtás gyanúja miatt indult el. Az ügyészség azzal vádolja Borboly Csabát, hogy a megyei tanács útfelújításaival kapcsolatos, munkatársai által előterjesztett dokumentumokat úgy írt alá, hogy ezek a kifizetési dokumentációk hiányosak voltak.

Kovács Csaba P.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére