Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Szászrégenben is szûkös a költségvetés

Szászrégenben is szûkös a költségvetés

Elmaradnak a nagyobb beruházási tervek
A szászrégeni tanács legutóbbi, május 22-i ülésének egyik napirendje a költségvetés kiigazítása volt. S bár a helyi önkormányzat már a múlt havi ülésén döntött arról, hogy milyen nagyobb beruházások lesznek az idén, az erre szánt pénzösszegeket módosították. A költségvetés kialakításáról Precup Maria polgármestert kérdeztük.

– Szûkös költségvetésbôl gazdálkodhatunk az idén, és nem számíthatunk sem az országos, sem a megyei leosztásból nagyobb pénzösszegekre, ezért elsôsorban a helyi adók kiegészítésével, növelésével próbáltunk több jövedelemre szert tenni. Körültekintôen alakítottuk ki a költségeket, mivel vissza kell adjuk az elôzô években szerzôdött kölcsönt is. Az idén nagy hangsúlyt fektetünk elsôsorban a város peremén levô utcák csatornázására, majd aszfaltozására, továbbá a célunk az, hogy az oktatási intézményekbe ruházzunk be nagyobb összegeket. Ahol még nem tettük meg, kicseréljük a nyílászárókat, saját kazánokat szereltetünk fel, és felújítjuk a fûtéshálózatot is, ugyanakkor rendbe akarjuk tenni az iskolák, óvodák udvarát.

A helyi költségvetésbôl a polgármesteri hivatalhoz tartozó út- és hídkarbantartó egységünk munkásaival, ahol kell, megerôsítjük a hidakat, átereszeket, és betömjük a kátyúkat. Folytatjuk a tömbháznegyedekben a zöldövezetek rendezését. A város szolgáltatja majd az ültetôanyagot, és reméljük, hogy a munkába, amolyan kalákában, besegítenek majd a lakosok is.

– Mi történik a tavaly elkezdett nagyobb tervek kivitelezésével, mint a Malomárok és környékének rendbe tétele, vagy a Kerekerdôben levô park folytatása?

– Az utóbbit nem folytatjuk, egy új park létesítésre viszont elkülönítettünk 760.000 lejt. Ami a Malomárkot illeti, szeretnénk, ha a beruházás összegét kiegészítené a vízügyi hatóság. Megnöveltük a vízhozamot, hogy a lerakódást kitakarítsuk természetes úton. Folytatjuk a kerékpárút kialakítását, ez ügyben a héten folytatok tárgyalásokat a cégek képviselôivel. Sajnos az idén az uniós programok inkább a humán erôforrásra koncentrálódnak, így az unió részérôl sem számíthatunk támogatásra. Ettôl eltekintve több pályázaton is részt veszünk, hogy milyen tervekkel, az a kiírástól függ.

– Milyen összegbôl gazdálkodhat a város?

– 52 millió lej jövedelemre számíthatunk, ebbôl egy kicsivel többet fordítunk beruházásra, mint tavaly. A Görgényszentimrei, az Akácos, az Állomás, a Szarvas, a Szöllôs és a Gyümölcsös utcákat rehabilitáljuk, ami azt jelenti, hogy csatornázást, s ahol szükséges, ivóvízhálózat-felújítást is végzünk, és új aszfaltszônyeget is húzunk.

(vajda)  – népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére