Navigáció: Kezdőlap / Sport / Barátságos FCM-győzelem Szászrégen ellen

Barátságos FCM-győzelem Szászrégen ellen

A marosvásárhelyi FCM 2. ligás labdarúgó csapata 2–0-ra legyőzte a Szászrégeni Avântul együttesét az új bajnoki idényt előkészítő barátságos mérkőzésen.

A marosvásárhelyi csapat számára a szerdai víkendtelepi találkozó a második volt a felkészülés megkezdése óta, korábban a Dési Unirea ellen 1–1-re játszott.

Az eredmény azonban nyilvánvalóan mindkét esetben másodlagos volt, hisz Eduard Iordănescu vezetőedző jelenleg csupán a próbálkozások, a legjobb megoldások megtalálásán dolgozik, mivel volens-nolens a keret az idén nyáron is jelentős átalakuláson esett-esik át. Folyamatosan érkeznek a hírek az új átigazolásokról, mások próbajátékra jönnek, mint például a francia Ahowa, aki pályára lépett Szászrégen ellen, míg olyanok is vannak, akikről máris lemondtak: a kezdő találkozón jelen lévők közül az első edzésen megsérült brazil Miranda, Zsiga és Făurică nem maradtak a keretben.

A Szászrégen elleni mérkőzés góljait Petriş (28.) és Patriche (85.) szerezték, az 50. percben Bumba pedig kihagyott egy büntetőt. Iordănescu a találkozót a következő tizeneggyel kezdte: Viciu – Herlea, A. Stoica, Vârtic, Petriş, Onicaş, Puşcaş, Kanyaró, Bobină, R. Miclea, Moldován T. Csereként pályára léptek az első félidőben: Caparco, Gugu, Török és Hanca, míg a másodikban Botoşer, Homei, Patriche, Cioinac, Alex. Dan, Buhuşi, Bumba, R. Stoica és Ahowa.

Azonnal szembetűnik Moldován Tibor neve, akivel azonban még nem állapodtak meg. Nem volt viszont még a pályán az a grúz középcsatár, akinek a leigazolásáról ugyanaznap adott hírt a Transfermarkt.de szakhonlap: Dzsordzs Alaverdasvili a litván Siauliai csapatából érkezik Marosvásárhelyre, s tekintve, hogy az előző klubjában fél év és 14 bajnoki mérkőzés alatt kilenc gólt rúgott, nyilvánvalóan az előző bajnokságban annyira hiányzó gólvágó szerepet töltheti be. A csapat egyébként szombaton utazik Szovátára edzőtáborba.

Bálint Zsombor  székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére