Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / Failsziget, ennyi volt az erdélyi fesztivállapotnak?

Failsziget, ennyi volt az erdélyi fesztivállapotnak?

Előszőr szervezik Kolozsváron a Félsziget fesztivált, mert a régi helyszin nem volt elég jó ahhoz, hogy a fesztivál tovább fejlődhessen. Legalábbis ez volt a hivatalos ok, amiért el kellett költöztetni Marosszentyörgyről. Azt ígérték, nagy kaliberű nemzetközi fellépők lesznek idén, ez óriási durranás lesz.

Nem lett. Utolsó pillanatban a legfőbb fellépők közül kettőt percek alatt lemondtak. Az ok egyszerű: az egyik szponzor nem vállalta be. Nem semmi kifogás, vajon a szponzorokat utolsó percben szokás keresni?

Persze, ez még nem minden. Tegnap jelentik be, hogy az utolsó napra ütemezett Dirtyphonics koncert is elmarad. Szép. Pocsék. Más szavakkal nem lehet illetni egy ilyen fesztivál szervezést. Ilyet bárki tud csinálni. Nagy „támtám”-mal bejelentünk pár nagy zenekart, hogy minél több jegyet eladjunk, majd utolsó percekben a nagy részét lefújjuk. Pénzt visszaadni? Nem, ahhoz gerinc kell, ami mint tudjuk a csigaféléknek nincs.

Természetesen nem csak a failsziget rombolódik. fIERD tábor sem lesz, pedig milyen nagy örömmel jelentették be, hogy a régi Félsziget helyére költöznek. Csak épp pénz nem volt. De tavaly sem volt. Tudom, mert a tavaly fellépő Nevergreen-t nem akarták kifizetni.

Azt mondják együtteseket sem kaptak, mert minden le volt foglalva. Vajon van köze ahhoz, hogy az Ossian-t is átverték ezelőtt pár évvel?

Nagyon kezd az az érzésem lenni, hogy a magyar szervezésű fesztiváloknak vége. Egyszerűen nem tudnak szervezni egy normális, nagyobb méretű rendezvényt. Falunapokat talán, de még azt is csak nehezen.

Lassan nagyobb méretű zenei rendezvény csak Bukarestben lesz, és ez nem a románok miatt van…

A szerző vmlinuz

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére