Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Erdély aranykora címmel történelmi vetélkedôt hirdetnek

Erdély aranykora címmel történelmi vetélkedôt hirdetnek

Erdély aranykora címmel történelmi vetélkedôt hirdet a Kárpát-medencében élô középiskolás korú fiatalok számára a Bethlen Gábor Alapítvány és a lakiteleki Népfôiskola Alapítvány – közölte az Országgyûlés fideszes alelnöke hétfôn az MTI-vel. Lezsák Sándor azt mondta, a kolozsvári országgyûlés 1613. október 23- án Bethlen Gábort választotta Erdély fejedelmévé, s az esemény 400. évfordulója alkalmából hirdetik meg a vetélkedôt.

A versenyre háromfôs, 14-19 éves korú fiatalokból álló csapatok jelentkezését várják, de egy intézménybôl, baráti társaságból, egyházközségbôl több csapat is jelentkezhet – tette hozzá az Országgyûlés alelnöke, aki egyben a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

A vetélkedô felhívása szerint a játékosok közül írásbeli elôzetes megmérettetés alapján 24 csapat jut a Lakiteleki Népfôiskolán megrendezendô középdöntôbe, innen pedig 12 csapat a döntôbe.

A vetélkedô védnökei: Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Böjte Csaba ferences szerzetes és Lezsák Sándor.

Jelentkezni az írásbeli feladatsor beküldésével lehet, jelentkezési határidô: szeptember 16. A verseny írásbeli feladatai, a kapcsolódó tudnivalók, szakirodalmi ajánló letölthetôek lesznek szeptember elsejétôl a www.lakitelek.hu/nepfoiskola és a www.eotvosiskola.atw.hu honlapról is. Az elsô három helyezett csapat részt vehet Bethlen Gábor szobrának kolozsvári avatásán, amely fejedelemmé választásának 400. évfordulóján, október 23-án lesz.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére