Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Falunapokkal egybekötött cseresznyevásárra készülnek a vécsiek

Falunapokkal egybekötött cseresznyevásárra készülnek a vécsiek

Marosvécsen a hétvégén az V. falunapokkal egybekötött hagyományos cseresznyevásárra készülnek. A háromnapos rendezvénysorozat idén is látványosnak ígérkezik, hiszen számos néptánccsoport – köztük a testvértelepülés, Diósd hagyományôrzô táncegyesülete is – mutat be mûsort.

A marosvécsi falunapokon és cseresznyevásáron mindig barátsággal és nagy szeretettel fogadják a testvértelepülés, a magyarországi Diósd küldöttségét. Tavaly nem jöttek el a diósdiak, idén azonban ismét jelen lesznek a falunapokon, cseresznyevásáron – mondta el a Népújságnak Ördög Ferenc, Marosvécs polgármestere.

A 45 tagú diósdi delegáció csütörtök este érkezik Marosvécsre. A vendégek péntek délelôtt falulátogatáson vesznek részt, hiszen a küldöttségben sokan vannak olyanok, akik még nem jártak Vécsen, majd délben látogatást szerveznek számukra a szászrégeni hangszergyárban. A marosvécsi falunapok és cseresznyevásár hivatalos megnyitóját péntek este a helyi kultúrotthonban tartják, ahol rövid köszöntôbeszédet mond Ördög Ferenc polgármester, ezt követôen kerül sor a diósdi népi táncosok elôadására, majd táncházzal zárul az este. Szombaton 9 órától a marosvécsi nagy sportpályán a falunapi sportrendezvényeket tartják (kötélhúzás, focimérkôzés, kerékpárverseny, 11-es rúgás, 50 illetve 100 méteres távfutás). Miközben a sportpályán zajlik az élet, gulyás készül a résztvevôk számára. A polgármester szerint 500 adag gulyást fôznek, jut mindenkinek, aki elmegy. Este 9 órától a cseresznyevásár színpadán kerül sor a koncertekre, fellép az Ég és Föld Együttes, Dancs Annamari, Florin Vos és a magyarországi Desperado, majd az est tûzijátékkal zárul. A cseresznyevásár vasárnap reggel fél 10 órakor kezdôdik, a színpadon a helybéli, községbeli együttesek lépnek fel néptánccal, mûsort mutat be a Szászrégeni Ifjúsági Ház táncegyüttese, a szászrégeni kultúrotthon zenekara is, természetesen nem marad el a diósdiak elôadása sem. A vásártéren az elôzô évekhez hasonlóan jelen lesznek a cseresznyeárusok Maros és Beszterce megyébôl, lesznek kézmûvessátrak, miccssütôk stb.

– Remélem, idén is sok lesz a cseresznyeárus, a cseresznye, hiszen jó termés volt. Igaz, hogy a vásárnapon kissé drága a gyümölcs, de a délutáni órákra az elmúlt évek tapasztalata alapján valószínûleg csökken az ára. Az árusoknak nem adtunk ki engedélyt, hanem már mától (tegnaptól – szerk. megj.) elfoglalhatják a helyeket a vásártéren, és több árus már meg is érkezett. A vásáron majd kiderül, ki mekkora helyet foglalt le, és aszerint fizet területbért, négyzetméterenként 5 lejt – jelentette ki Ördög Ferenc.

Antalfi Imola  Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére