Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Augusztus 20-án gyúljanak tábortüzek és gyertyák a magyar szolidaritás jelképeként

Augusztus 20-án gyúljanak tábortüzek és gyertyák a magyar szolidaritás jelképeként

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség azt kezdeményezi, hogy augusztus 20-án a magyar szolidaritás jelképeként gyúljanak tábortüzek és gyertyák a magyarok által lakott területeken a Kárpát-medencében és szerte a világban.
A szervezet sajtószolgálata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt javasolja, hogy a gyertyaláng vagy a tábortűz mindenhol helyi idő szerint augusztus 20-án este kilenc órakor lobbanjon fel, Új-Zéland, Ausztrália vonalától keljen útra és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban aludjék ki.
Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, a felreppenő első rakétát tekintsék a magyar szolidaritás tüze fellobbanásának – írták.A közleményben a kapcsolódó programra is javaslatokat tesznek, így például a Himnusz eljátszása után az ünnepélyes tűzgyújtást követően a jelenlévők felsorolhatnák a trianoni határokon kívül élő barátaik nevét, országát.
Azt is kezdeményezik, hogy ez alkalommal gondoljanak azokra is, akik még ma is üldöztetést, megveretést, jogfosztást szenvednek magyarságukért.

MTI

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére