Navigáció: Kezdőlap / Sport / Alaposan megizzadtak a gyôzelemért

Alaposan megizzadtak a gyôzelemért

Szászrégeni Avântul – Urban Titu 3-2 (1-0)

Miután az elmúlt két bajnoki fordulóban minimális gólkülönbségû vereséget szenvedtek, a kilencedik játéknapon Enyedi Adrian tanítványainak elengedhetetlenül gyôzelemre volt szükségük ahhoz, hogy az idény végén egyáltalán reménykedhessenek a rájátszásban… A zord idôjárási körülmények ellenére mintegy 120-an látogattak ki a találkozóra. Az összecsapás színvonalát nagy mértékben befolyásolta a zuhogó esô, ennélfogva a gyepszônyeg területe eléggé felázott és nehéz volt.

Az elsô kapujelenetet a vendégek oldalán jegyezhettük, Mirescu erôs lövést küldött a régeniek kapujára, ám a hazaiak fiatal hálóôre kitûnôen tornázta a pöttyöst szögletre (7. perc). A 12-ben a házigazdáktól Ungur került ígéretes lövôhelyzetbe, mintegy 20 méterrôl próbálkozott is, ám a labda jócskán fölé szállt. A párharc a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, s tekintettel a nehéz játékkörülményekre, mindkét csapat igyekezett igencsak jó replikát nyújtani… A mérkôzés elsô gólja a 28. percben esett: ekkor Bucin jobb oldali szögletbôl hajszálpontosan ívelt Dan Razvanhoz, aki a kaputerület közepébôl Dumitrescu hálóba fejelt: 1-0. A 42. percben a dâmbovitai gárda elôtt remek egyenlítési lehetôség adódott, ám Lica néhány méteres fejesénél Negru kapuvédô résen volt.

A második játékrész Avântul-helyzettel rajtolt: a 46. percben Rozenfeld kiválóan ívelt be a jobb oldalról, szabályszerûen Gergely fejére varázsolta a labdát, ám a fiatal csatár centiméterekkel ugyan, de fölé „bólintott”: 2-0 helyett két perccel késôbb 1-1-re módosult az eredményjelzô: egy igencsak lesgyanús szituációt követôen Albu közeli lövését Negru lábbal, remek reflexszel hárította, a játékszer azonban Calofirhoz került, aki védhetetlen rúgással bevette a régeniek hálóját. A vendégek lendületes játéka tovább folytatódott, s az 53. percben Ivascu került jó pozícióba, ám lövése elkerülte a régeniek kapuját. A mérkôzés irama érezhetôen felgyorsult, mindkét együttes leginkább a támadójátékra összpontosított, alaposan elhanyagolva a védekezést… Az 57. percben a vendéglátók kerültek gólhelyzetbe, ám Moldovan a tizenegyes pont tájékáról erôtlenül lôtt kapura. A veszélyes és gyors ellentámadásokat vezetô titui gárda a 60. percben megfordította az állást: ekkor Penescu pontos bal oldali szögletrúgását Lica pár méterrôl a hálóba fejelte: 1-2. A lecke fel volt adva… Az Avântul futballistái nagy valószínûséggel azt hihették, hogy az 1-0- lás elôny birtokában a mérkôzés sorsa már eldôlt… A házigazdák azonban rövid idôn belül felébredtek a mintegy negyedórás ábrándozásból, s a 63. perctôl átvették az összecsapás irányítását. A 64. percben egy jól sikerült akció után Dan Razvan kecsegtetô pozícióból lôtt, ám a labda kevéssel célt tévesztett. Három perccel késôbb Rozenfeld próbálkozott lövéssel, ám a kísérlet kiábrándítóan erôtlenre sikeredett. Az Avântul elszánt és kitartó támadássorozata végül mégis meghozta gyümölcsét: a 77. percben Saim egy 27-28 méterrôl megítélt szabadrúgásból mesterien, hatalmas erôvel bombázott a hálóba, majd három perccel késôbb Rozenfeld 15 méterrôl kilôtte a hosszú sarkot: 3-2. Ez a negyedóra a házigazdáké volt, a szászrégeni szurkolók hatalmas megelégedésére, akik erre elkezdtek „megnyilvánulni”… A hegedûk városában ritkaság a nézôk ehhez hasonló „produkciója”. A vendégek azonban nem adták fel könnyen az egyenlítés reményét, s a találkozó végéig még két ízben veszélyeztették Negru kapuját. A legnagyobb lehetôséget a 87. percben jegyezhettük, amikor Calofir 20 méterrôl leadott erôs lövését a régeniek portása óriási bravúrral mentette szögletre. A 90+2. percben a hazaiak emberhátrányba kerültek, miután Dan Razvan, az elsô gól szerzôje, begyûjtött két sárga lapot, de az eredmény már nem változott.

A mérkôzésen Negru, Dan Razvan, Merdariu, Rozenfeld, valamint a 62. percben pályára lépett Kanyaró nyújtott elismerésre méltó teljesítményt. A szászrégeniek keményen megizzadtak a három bajnoki pontért, sikerük jogosságához nem férhet kétség.

A két csapat összetétele:

* Szászrégeni Avântul: Negru – Szotyori, D. Razvan, Merdariu, Truta, Ungur, Moldovan (90+1. Dézsi), Murar (33. Rozenfeld), Stoica V. (20. Bucin), Saim, Gergely (62. Kanyaró).

* Urban Titu: Dumitrescu – Dan A., Tudose, Lica, Mirescu, Corbu (67. Dobre), Albu, Ivascu, Penescu, Calofir, Roman.

Játékvezetôk: Ionascu Larentiu (Buzau) – Oprescu Louis (Ploiesti), Banaseanu Paula (Câmpina).

 

Szabó Antal-Loránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére