Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Lemondott a politikáról Gáspárik Attila

Lemondott a politikáról Gáspárik Attila

Gáspárik Attila október 18-án mondott le Maros megyei önkormányzati képviselői tisztségéről, ezt pedig a megyei testület elnöke október 24-én vette tudomásul. A tisztséget azt követően nyilvánítják megüresedettnek, miután a közgyűlés is elfogadja csütörtökön.

Személyes okokra hivatkozva mondott le az RMDSZ listáján 2012 nyarán Maros megyei tanácsosi mandátumot nyert Gáspárik Attila. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója döntését október 18-án iktatta az önkormányzatnál. Megkeresésünkre elmondta, ezentúl már nem tudja száz százalékosan teljesíteni a feladatát, ezért jobbnak látta, ha lemond.

„A tisztség egész embert követel, eddig nem volt hiányzásom, s rendesen elvégeztem a feladataimat, ez már azonban kínossá kezdett válni. Sokkal több külföldi munkája van a színháznak, amire oda kell figyelni, és a tanári munkámmal sem tudtam összeegyeztetni” – mondta Gáspárik Attila, aki többek közt azt is fájlalja, hogy másfél éves megyei önkormányzati képviselői munkája alatt a sajtó egyszer sem kérdezte meg, hogy mit csinál, ezt pedig kudarcként éli meg. „Szemléletváltás zajlott a kultúrbizottságban, mert a bizottság eddig mindig magához hívatta a vezetőket, s úgy ülésezett, én elértem azt, hogy kiszálltunk a különböző helyszínekre” – magyarázta Gáspárik. Hozzátette, az elmúlt másfél év alatt arra is rájött, hogy nem egy politikus alkat, és nem tud politikai csapatban dolgozni. „Én nem tudok olyan kompromisszumokat kötni, amelyeket mások megkötnek” – mondta a Nemzeti igazgatója, de nem kívánt példákkal élni.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, Brassai Zsombor a portálunknak elmondta, kérték, hogy amennyiben a törvény erre lehetőséget ad, akkor szintén az október 31-ei megyei tanácsülésen – sorrendben a Gáspárik mandátumának megszűnése után – iktassák a tisztségbe a szövetség új képviselőjét. „A tavalyi listán a következő Nyárádszereda volt polgármestere, Dászkel László, ha pedig ő nem vállalja, akkor a marosfelfalusi volt iskolaigazgató, Dénes József tölti be a tisztséget” – mondta. Arra a felvetésünkre, hogy amennyiben csütörtökön nem „pótolják”, ez az egy mínusz mandátum befolyásolja-e a november 14-én esedékes rendkívüli tanácsülés kimenetelét, Brassai nemmel válaszolt. A rendkívüli ülést köztudottan egyetlen napirendi ponttal hívták össze, hogy eldöntsék: írnak-e ki népszavazást arról, hogy Maros, Hargita és Kovászna megye alkosson egy fejlesztési régiót, Marosvásárhely központtal.

A Maros megyei önkormányzatot 13 RMDSZ-es, 13 USL-s, 6 PDL-s és 2 PPDD-s képviselő alkotja, ahhoz pedig, hogy referendumot írjanak ki, a jelenlevők 50 százaléka plusz egy voks kellene.

Gáspár Botond, Szász Cs. Emese – székelyhon.ro –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére