Navigáció: Kezdőlap / Események / A Háromszék Táncegyüttes vendégjátéka Százrégenben

A Háromszék Táncegyüttes vendégjátéka Százrégenben

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Százrégen-ben  mutatja be A tékozló fiú c. elő- adását. A produkció november 28-án, csütörtökön 18 órától a szászrégeni  Művelődési Házban lesz megtekinthető.

A Háromszék Táncegyüttes műfajilag sorsjátéknak nevezett előadása Ivácson László rendező-koreográfus sajátos koncepciójában a népi kultúra, pontosabban a népzene és néptánc eltékozlását jeleníti meg. A tékozló fiú bibliai történetével párhuzamot vonva, az előadás azt a folyamatot járja körbe, amelynek végeredménye napjainkban is tapasztalható: a közösségi élmény felszámolása, az igazi értékek bedarálása a rohanó világ és a fogyasztásra buzdító társadalom által.
Az előadás rendező-koreográfusa Ivácson László, a rendező munkatársa Fazakas Misi. Zenél a Heveder zenekar, énekel Erőss Judit, közreműködik Éltes Áron. Előadja a Háromszék Táncegyüttes tánckara, a Fiú szerepében Tőkés Csaba Zsolt, a Gyökérember szerepében Bajkó László látható.        A produkció az októberben Marosvásárhelyen megrendezett IX. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek találkozójáról 4 díjjal tért haza: az előadás Az erdélyi sorskérdések művészi megfogalmazásáért nyerte el a szakmai zsűri elismerését, Tőkés Csaba Zsolt a legjobb férfi táncos, a Heveder zenekar a legjobb zenekar kitüntetésében, Erőss Judit pedig énekes különdíjban részesült. Jegyek elővételben a régeni Művelődési Ház  jegypénztáránál kaphatók.

marosvasarhelyi.info

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére