Navigáció: Kezdőlap / Sport / Az éllovas Szászrégenben is bizonyított

Az éllovas Szászrégenben is bizonyított

Viitorul – Borgóprund 1-3 (0-2)
A nôi labdarúgó 1. liga visszavágójának második fordulójában érdekes mérkôzésre volt kilátás, hiszen a tabella éllovasa lépett pályára a hegedûk városában. A Viitorul gárdája eléggé jó teljesítményt nyújtott a bajnoki pontvadászat folyamán, így nagy reményeket fûztek a mérkôzéshez.

A vendégcsapatot mintegy 20 fôs szurkolócsoport kísérte el Szászrégenbe, így adott volt a kisebb rangadónak számító összecsapás hangulata. A hazaiak mindjárt a találkozó elején átvették a kezdeményezést, s a 3. percben Butiurca mintegy 20 méterrôl lövéssel próbálkozott, ám kísérlete jócskán fölé szállt. Néhány perc elteltével a Beszterce megyei együttes lépett az irányító szerepébe, s a 12. percben ennek meg is lett az eredménye: Lica kezezett a büntetôterületen, a megítélt tizenegyest Peride védhetetlen lövéssel értékesítette. A vendégek jól játszottak a folytatásban is, s ennek következtében a 25. percben kétgólosra növelték elônyüket: Peride duplázott, miután mesterien értékesített egy 26-27 méterrôl megítélt szabadrúgást. Jegyezzük meg: szépségdíjas találat volt. Vasile Costan tanítványai ez alatt az idô alatt meglepôen gyenge teljesítményt nyújtottak, képtelenek lévén kialakítani említésre méltó gólhelyzeteket, a játék képét tekintve így a három bajnoki pont sorsa már az elsô felvonásban eldôlt.

Az 57. percben Tegle közeli fejese révén a vendégek újabb gólt szereztek, így a megnyugtató elôny birtokában elkezdtek lazítani. Ezt kihasználva a hazaiak valamivel jobb teljesítményt nyújtottak, ám ennek dacára az elsô nagy gólhelyzetük a 63. percig váratott magára: ekkor Andone néhány méterrôl leadott lövését Matesan kapuvédô kitûnô reflexszel hárította. A 77. percben a régeniek megszerezték a becsületgólt: Vanu 18 méteres lövése a bal kapufán csattant, a kippattanó labdát Marcea közelrôl a hálóba továbbította: 1-3.

A vendégcsapat gyôzelme teljesen megérdemeltnek minôsíthetô, játékukkal igazolták, hogy nem véletlenszerûen vezetik százszázalékos mérleggel az 1. liga északi csoportjának rangsorát. A Viitorul játéka jóval elmaradt a várakozásoktól, enyhítô körülményként csupán az szolgálhat, hogy Korpos és társai a csoport legütôképesebb gárdáját látták vendégül.

Játszottak:

* Szászrégeni Viitorul: Korpos – Magocs, Lica, Vanu, Pop C., Marcea, Györfi (53. Chis), Butiurca, Zanfir, Andone, Casoni.

* Borgóprundi Heniu: Matesan – Nistor, Târca, Silas, Rus, Peride, Câmpan, Rognean, Tegle (89. Stef), Veres, Pop C.

Játékvezetôk: Fesnic Horatiu – Lucaciu Claudiu, Iacobita Gabriela (mind Kolozsvárról).

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére