Navigáció: Kezdőlap / Sport / Gyűjtés a gyergyói jégpályáért

Gyűjtés a gyergyói jégpályáért

Több mint 600 ezer forint gyűlt össze a Budapesten sorra került Négy Nemzet Tornán. Ennyivel járult  hozzá a magyarországi „jégkorong-család” a gyergyószentmiklósi műjégpálya világítórendszerének felújítására indított szurkolói kezdeményezéshez.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a gyergyói hoki mellett kiállt a magyarországi jégkorongközösség. A hétvégén sorra került hokitornán a budapesti Jégpalotában székesfehérvári, dunaújvárosi, Újpest- drukker, fradista fanatikus, miskolci vagy jászberényi hokikedvelők egyaránt csatlakoztak az összefogáshoz.

A tavasszal indult gyergyói kezdeményezést a HSC Csíkszereda idegenbeli szurkolói karolták fel, ők szervezték az adománygyűjtést a háromnapos nemzetközi jégkorongtornán. Félretette mindenki a rivalizálást, a csapatok közti régi sérelmeket, s bizonyítottak: a gyergyói jégpálya ügye nemzeti üggyé vált. Társ volt ebben a Magyar Jégkorongszövetség is, amely a torna házigazdájaként helyet adott a kezdeményezésnek, és lehetőségei szerint népszerűsítette, segítette azt. Az erre kialakított  adománygyűjtő saroknál az adakozók között megtalálhattuk a szövetség főtitkárát, Kovács Zoltánt, Sille Tamás megbízott szövetségi edzőt és Kangyal Balázs sportigazgatót, illetve a szövetség más tisztségviselőit is.

A válogatott vezetői mellett a magyar nemzeti együttes tagjai is hozzájárultak a gyűjtéshez, köztük például Bálizs Bence, Rajna Miklós, Sofron István és Mihály Árpád. Mellettük a magyar hoki más meghatározó személyiségei is csatlakoztak az összefogáshoz, mint például Ocskay Gábor. A felsorolás nem teljes, nem is lehet az, hiszen több mint 300 adakozó nevét jegyezték fel, sokan azonban névtelenek kívántak maradni.

Az összegyűlt 650 ezer forint önmagában is komoly összeg (közel 10 ezer lej), de ezen kívül más felajánlások is történtek, Sofron István például egy mezt ajánlott fel árverésre, az így befolyó pénzt pedig szintén a gyergyói jégpálya javára fordítják. Ugyanígy a székely válogatott mezét ajánlotta fel erre a célra Góga Attila, a HSC Csíkszereda, és Nagy Csaba, a Brassói Corona játékosa. Az összefogás ezzel nem merül ki. György Tibor „Zsiráf”, a budapesti akció egyik szervezője elmondta, további magyarországi jégkorong-eseményeken is folytatják az adománygyűjtést.

A gyergyói szurkolói kezdeményezés egyik irányítója, Bereczky Szilárd a következőket nyilatkozta:
„Minden elképzelésemet felülmúlta ez az összefogás, ez már nemcsak a gyergyói jégpályáról szól, annál sokkal több, itt egy nagy család együtt gondolkodásáról és együttérzéséről kaptunk egy nagy bizonyítékot. Most van az a pillanat, amikor minden keserűséget és esetleges régi sérelmeket félretéve minden csapat szurkolótábora együtt dolgozhat egy szebb hokiéletért.”

Még sok a tennivaló

A hétvégi budapesti adakozáson befolyt összeggel több mint  50 ezer lej gyűlt össze a gyergyószentmiklósi jégpálya elavult világítórendszere cseréjének céljával indult összefogás számláján. Mivel még nem döntöttek, hogy melyiket választják a jelenleginél lényegesen jobb fényt biztosító és energiatakarékos fénytechnikát ígérő számos ajánlat közül, így korai arról beszélni, hogy pontosan mennyi pénzre lesz szükség az elképzelés megvalósításához. Azt viszont már tudni lehet, hogy még sok hozzájárulás szükséges.

Gergely Imre – székelyhon.ro –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére