Navigáció: Kezdőlap / Események / Temesvár, Szászrégen, Nagyszalonta – decemberben újra Erdélyben a Moby Dick

Temesvár, Szászrégen, Nagyszalonta – decemberben újra Erdélyben a Moby Dick

Temesvár, Szászrégen, Nagyszalonta. Az elszakított sorson túl mi az, ami összeköti a három, különböző létszámú magyarsággal bíró, erdélyi várost?
December első hétvégéjén ezekben az erdélyi településeken lép fel a Moby Dick együttes. Az egyik legjelentősebb, immár több mint két évtizede komoly erdélyi rajongótáborral rendelkező metál csapattal találkozhatnak a peremvidéken élő magyar rockrajongók. Mindhárom városból sokan vándoroltak ki az elmúlt évtizedben, és bizony egyre kevesebb a magyar kultúrkörből származó előadó arrafelé. Ez alól csak Arany János szülővárosa számít kivételnek.
„Első erdélyi koncertünk 1993-ban éppen 20 évvel ezelőtt volt a temesvári Olimpia Csarnokban. Óriási élményt jelentett az ezer rajongónk előtt adott temesvári koncert, melyre máig jó visszaemlékezni. Lehet meglepő, de azóta sem koncerteztünk Temesváron. Egészen mostanáig. December 6-án, péntek este ide várjuk a város és a környék rock-metál híveit, a Club Daosban tesszük tiszteletünket! Vendégünk a fiatal temesvári Black Fang lesz” – írja Facebook-közleményében Gőbl Gábor, a zenekar basszusgitárosa, alább a folytatás.
Minden koncert nagy öröm számunkra, különösen, ha olyan városba is eljuthatunk, ahol korábban még nem jártunk. A Maros megyei Szászrégen lesz a 20. erdélyi város, ahová pályafutásunk során eljutottunk. Nagyra értékeljük a Rock in Reghin 7 rendezvény szervezőinek a meghívását, hiszen első alkalommal koncertezhetünk Szászrégenben. December 7-én, szombaton az Ifjúsági Művelődési Házban lépünk fel a Black Diamond és az Acélszív zenekarok társaságában!
Bihar megyében is örülhetnek a rockerek. 2006 tavaszán telt házas koncertet adva jártunk utoljára Szalontán. December 8-án vasárnap 19:00 órai kezdés mellett Nagyszalontán a Club Strandban találkozhatnak velünk. Vendégünk a szalontai The Faded Moon zenekar.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére