Navigáció: Kezdőlap / Sport / Kiütéses vereséggel búcsúztak

Kiütéses vereséggel búcsúztak

Szászrégeni Avântul – SCM Arges Pitesti 0-4 (0-1)
A harmadik liga ôszi idényének utolsó elôtti játéknapján a szászrégeni gárda ebben az évben utoljára lépett otthon pályára. A hegedûk városába a tabella második helyezettje látogatott, a pitesti-ek csupán azért voltak a rangsorban másodikok, mivel hajszálnyival gyengébb volt a gólkülönbségük. A találkozó a lehetô legrosszabbul rajtolt a házigazdák szemszögébôl, hiszen alig hét perc elteltével a vendégek máris vezetéshez jutottak: ekkor Tames hajszálpontosan végzett el egy bal oldali szabadrúgást, amelynek végén Avramescu a kaputerület sarkából a hálóba továbbított: 0-1. Noha a játékteret hó borította, a párharc eléggé jó színvonalúra sikeredett, s minden bizonnyal a csípôs hideg hatására az iramra sem lehetett panasz… Miután Dulcea a 11. percben ígéretes pozícióból mellé lôtt, három perccel késôbb a régeniek kihagyták az elsô félidô legnagyobb gólszerzési lehetôségét: ekkor Murar remek ütemû bal oldali beívelését Saim közelrôl, centiméterekkel bólintotta fölé. A jó és elszánt replikát nyújtó vendégek a 17. percben Iancu révén ismét veszélyeztettek, ám a büntetôterületrôl leadott lövést Farcas kapusô kitûnô reflexszel hárította. A 27. percben az Avântul ismét gólhelyzetbe került, ám Macarie jól eltalált rúgását Vlasceanu bravúrosan szögletre tolta. Az elsô félidô folyamán a vendéglátók eléggé elfogadható replikát nyújtottak a néhány egykori 1. ligás futballistát (Tames, Dulcea, Nila, Dita) is felsorakoztató pitesti-i gárdának. Az elsô felvonás végéig a régeniek távoli lövésekkel próbálták bevenni a vendégkaput, ám Saim (31.), valamint Ungur (34.) kísérletei erôtlenre sikeredtek. Ezzel szemben a 39. percben a vendégek kétgólosra növelhették volna elônyüket, ám ekkor egy szép összjáték végén Iancu néhány méterrôl leadott lövését Farcas remekül hárította.

A mérkôzés második felében a régeniek nagyon kiábrandítóan játszottak, teljesítményük olyannyira halványra sikeredett, hogy csupán két gólhelyzetet dolgoztak ki. Eközben a képzett és tapasztalt pitesti-iek átvették a küzdelem irányítását, elismerésre méltó adogató játékuknak köszönhetôen egyre veszélyesebb támadásokat vezettek. Az 57. percben Iulian Crivac tanítványai meg is szerezték az összecsapás második találatát: egy bal oldali beadást követôen Albu közelrôl, egy kifinomult mozdulattal a régeniek kapujába küldte a pöttyöst. A nagyon halvány teljesítménnyel elôrukkoló házigazdák elsô ízben a 64. percben kerültek újabb gólhelyzetbe, ekkor Stoica Vili remek ütemû kiugratása után Gergely kecsegtetô szögbôl mellé lôtt. Kilenc perc elteltével ugyancsak Stoica remekül végzett el egy közel 30 méterrôl megítélt szabadrúgást, ám a labda a felsô lécen csattant. Ezt követôen a vendégek végérvényesen megpecsételték a három bajnoki pont sorsát, hiszen szûk három perc alatt két alkalommal is sikerült bevenniük Farcas kapuját: a 79. percben egy jól összekötött támadás folytán Dulcea egyedül került szembe a kapussal, s a tapasztalt csatár mintegy 12 méterrôl higgadtan lôtt a hálóba, majd két perccel késôbb a pitesti-iek egy jogos büntetôhöz jutottak, amelyet Iancu magabiztosan értékesített. A kényelmes elôny birtokában a találkozó utolsó tíz percében a vendégek már nem erôltették a támadójátékot, a házigazdák szerencséjére: a régeniek kínszenvedésének aztán a játékvezetô hármas sípszava vetett véget.

Az ôszi szezon utolsó hazai pályás mérkôzésén az Avântul csúfos vereséget könyvelhetett el, s érdekességnek számít, hogy az eddig lezajlott bajnoki játéknapok alatt ez volt Enyedi Andrei tanítványainak a legsúlyosabb kudarca. A látottak alapján a vendégcsapat a csoport legjobb együttesének benyomását keltette, ennélfogva minden bizonnyal megérdemelten telelnek a 6. csoport éllovasi pozíciójában.

A két csapat összetétele:

* Szászrégeni Avântul: Farcas – Hrisca, Merdariu, Dan R. (46. Rozenfeld), Truta, Luca, Macarie, Ungur (62. Bucin), Murar (62. Stoica V.), Saim, Gergely (67. Kanyaró).

* SCM Arges Pitesti: Vlasceanu – Enache, Stancu (70. Nila), Avramescu, Baciu, Tames, Iancu, Calin (49. Andrei), Albu, Dulcea, Dita.

Játékvezetôk: Haidiner Denis (Vajdahunyad) – Petrean Cristian, Saraol Alin (mindketten Déváról).

Szabó Antal-Loránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére