Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Az aláírások háromnegyede, illetve kétharmada gyűlt össze

Az aláírások háromnegyede, illetve kétharmada gyűlt össze

Az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges támogató aláírások közül az RMDSZ Maros megyében a vállalt szám háromnegyedét, Marosvásárhelyen pedig kétharmadát gyűjtötte eddig össze. kétharmadát gyűjtötte eddig össze.

Ahhoz, hogy egy párt indulhasson az európai parlamenti választásokon, országos szinten 200 ezer támogató aláírást kell összegyűjtenie. Az RMDSZ esetében a Maros megyei szervezet 40 ezret, ebből a marosvásárhelyi 15 ezret vállalt. „Az aláírásgyűjtés a tervezett ütem szerint zajlik, a penzum háromnegyedét teljesítettük, és a március 22-ei határidőig meglesz a vállalt mennyiség” – ismertette az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, Brassai Zsombor, hozzátéve, néha ő, valamint a marosvásárhelyi elnök személyesen is bekapcsolódik.

„Mi ambíciósan legkevesebb 15 ezer aláírás összegyűjtését vállaltuk, a mai (kedd – szerk. megj.) a 11. nap és majdnem 10 ezernél tartunk. Mi saját magunk számára március 17-ét jelöltük ki határidőnek, addig feszített ütemben dolgozunk. Azt tapasztaljuk, hogy a magyar emberek támogatják, hogy gyakorlatilag csak egy párt indul a szavazataikért, mivel a Néppárt nem állított listát, és valószínűleg az MPP-vel sikerül megegyezni, de az már biztos, hogy ők sem fognak” – mondta megkeresésünkre Peti András, az RMDSZ marosvásárhelyi elnöke.

Gáspár Botond – székelyhon.ro –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére