Navigáció: Kezdőlap / Sport / Pénzt kapott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia

Pénzt kapott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia

Százmillió forintot csoportosít át a magyar kormány a költségvetési tartalékból a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia működésének támogatására.

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg. „Az átcsoportosítás azonnali hatályú” – adta hírül az MTI. Az FK Csíkszereda futballklub tavaly szeptemberben lett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia első határon túli partneregyesülete, azóta Székelyföldi Labdarúgó Akadémia néven összefogja Székelyföld labdarúgó utánpótlás-nevelését, valamint összegyűjti a tehetségeket a sepsiszentgyörgyi, gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi, kézdivásárhelyi és baróti alközpontból. Az együttműködés értelmében a képzés mindenütt a Puskás Akadémia szakmai útmutatása szerint zajlik, rendszeresek a közös szakmai konferenciák, továbbképzések, szakmai látogatások, de a tervek szerint minden évben futballmeccsre is sor kerül majd az erdélyi és a magyarországi csapatok között. A legtehetségesebb székely futballistákat a csíkszeredai bentlakásos iskola gyűjti össze, s később a felcsúti akadémiára kerülhetnek.

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke elmondta: „A tavaly elkezdett együttműködésnek a logikus folytatása ez a támogatás. Hosszú távú együttműködésben gondolkodunk, és örömmel tapasztaljuk, hogy a magyar kormány kiemelten gondol a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiára, a Székelyföldre. Működési költségekre fogjuk használni ezt az összeget, idén beindul a marosvásárhelyi alközpontunk, de minden székelyföldi városban erőteljesen jelen vagyunk, minden székelyföldi városban támogatni tudjuk az utánpótlásképzést.”

Dobos László – székelyhon.ro –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Egy hozzászólás

  1. szászrégen.ro

    Végre kimondhatjuk, hogy nem Bukarestben kel fel a nap.

Az oldal tetejére