Sikertelen hazai bemutatkozás

Szászrégeni Avântul – Atletic Bradu 1-2 (1-2)

Noha a 2013–2014-es pontvadászat visszavágója immár egy hónapja elkezdôdött, a szászrégeni együttes hazai környezetben csupán pénteken lépett gyepre. Mint ismeretes, a Civitas Fogaras ellen a régeniek játék nélkül gyôztek 3-0-ra.

A verôfényes tavaszi napsütés mintegy 300 szurkolót csalogatott ki a helyi stadion lelátóira. A tavaszi visszavágó alatt lejátszott két idegenbeli találkozón Enyedi Andrei gárdájanak teljesítménye igencsak halványnak minôsíthetô, hiszen mindkét párharcot 3-0 arányban elveszítették. Nem hagyható azonban figyelmen kívül, hogy a kudarcok a hatodik csoport harmadik helyezettje, a Poiana Câmpina, valamint az éllovas Chindia Târgoviste ellen következtek be. A házigazdák feladata ezúttal sem ígérkezett könnyûnek, hiszen a jó képességûnek számító Atletic Bradu csapatát látták vendégül. Az Arges megyei együttes kispadján vezetôedzôi minôségben a közismert Adrian Neaga, az FC Arges, valamint a Steaua Bukarest egykori kiváló csatára foglalt helyet.

A találkozó 6. percében Maris 23 méteres lövése jócskán elkerülte a vendégkaput. Két perccel késôbb a braduiak Pavaluta révén távoli lövéssel próbálkoztak, ám Vlad kapuvédô magabiztosan hárított. A 14. percben a vendégcsapat kidolgozta elsô igazán veszélyes gólhelyzetét: ekkor Cârstea bal oldalról beívelt szögletlabdáját Murineanu fejelhette közelrôl kapura, ám a szászrégeniek hálóôre résen volt. A vendégek mezônyfölénye s a veszélyt keltô támadások a 25. percben értek góllá, amikor az Atletic büntetôhöz jutott: Murineanu betört a büntetôterület bal oldalán, s Luca „belépôje” nyomán a játékvezetô tizenegyest ítélt, amelyet Cârstea higgadtan értékesített. A büntetô eléggé egyértelmû volt… Noha a házigazdák játékában volt némi elképzelés és akaraterôben sem volt hiány, nem sikerült kialakítaniuk említésre méltó gólszerzési lehetôséget Gudea kapujának elôterében. A vendégek teljesítménye korántsem volt látványos, ellenben nagyon hatékonynak minôsíthetô. Ennek eredményeként a 36. percben sikerül kétgólosra növelniük elônyüket: Paun hajszálpontos bal oldali beadását Cârstea mintegy 8 méterrôl egy védhetetlen fejessel a hálóba „bólintotta”. Ezzel a lecke alaposan fel volt adva… A kapott gólt követôen a házigazdák többet támadtak, s miután a 44. percben Stoica Vili ajtó-ablak szituációban, mintegy 10 méterrôl erôtlenül lôtt kapura, az elsô félidô utolsó mozzanataiban a régeniek lefaragtak hátrányukból: Rozenfeld remekül továbbított Ungurhoz, aki 2-3 méterrôl Gudea hálójába kotorta a pöttyöst: 1-2.

Noha a második játékrész nem bôvelkedett kapujelenetekben, a mérkôzés elég tetszetôs volt. A 63. percben Luca Adrian elôtt adódott gólszerzési lehetôség, ám 7-8 méterrôl erôtlenül találta el a labdát, így nem okozott különösebb fejtörést a vendégkapusnak. A hazaiak támadásai nem jelentettek túlzott veszélyt a bradui kapura, fôként mivel az együttesbôl hiányzott egy vérbeli, gólerôs csatár. Mindez a hegedûk városában már olyan, mint a közismert „sárga virág, ha leszakítanálak…” Visszatérve a találkozóra, a második félidô legnagyobb helyzetét a 69. percben a vendégek hagyták ki, amikor Pavaluta teljesen zavartalanul, mellkassal alig 3 méterrôl mellé bökte a labdát. Kihagyhatatlannak tûnô szituáció volt… A mérkôzés régeni szemszögbôl még két érdemleges mozzanatot eredményezett: a 82. percben Stoica 22 méteres lövése fölé szállt, majd egy perccel késôbb az Avântul létszáma tízre fogyatkozott, ekkor Luca Paul mehetett idô elôtt zuhanyozni, miután begyûjtötte a második sárga lapját a középpályán elkövetett (sárga lapos figyelmeztetést érô) szabálytalanságért.

A szászrégeniek vereséget szenvedtek elsô hazai pályás mérkôzésükön, s tekintettel a játékoskeret mind számszerû, mind értékbeli „vékonyságára”, félô, hogy nemigen nyernek sem az alapszakasz hátralevô összecsapásain, sem a kesôbbiekben, a kiesés elkerüléséért vívandó ádáz küzdelmekben…

Játszottak:

* Szászrégeni Avântul: Vlad – Rozenfeld (56. Bucin), Merdariu, Hrisca, Szotyori, Saplacan, Ungur (61. Truta), Luca P., Stoica V., Dézsi (30. Luca A.), Maris (68. Suciu).

* Atletic Bradu: Gudea – Velianu, Dita, Pâslaru (56. Radescu), Serban, Margaritescu, Jenaru, Paun, Murineanu, Cârstea (59. Stefanescu), Pavaluta.

Játékvezetôk: Vidican Rares (Nagyvárad) – Bologan Gheorghe (Vaskohsziklás), Iacobita Gabriela (Kolozsvár).

Szabó Antal-Lóránd – népújság –

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …