Kis híján hazai gyôzelem

Miután a 3. labdarúgóliga rájátszásának második játéknapján a szászrégeniek megalázó, 6-0-ás vereséget szenvedtek az Urban Titu otthonában, Enyedi Andrei alaposan „megleckéztetett” legénysége a play out éllovasát fogadta. Említésre méltó, hogy az elmúlt húszonöt évben az Avântul nem szenvedett ehhez mérhetô, kiütéses kudarcot!

A találkozó elsô említésre méltó mozzanata kilenc perc elteltével adódott: ekkor Rozenfeld mintegy 14 méterrôl lôhetett az ellenfél kapujára, ám a kísérlet erôtlenre sikeredett. Az eléggé tetszetôsen játszó vendégek elsô ízben a 15. percben kerültek helyzetbe: Badea bal oldalról érkezô, jó ütemû beadását követôen Stanca gyengén találta el a pöttyöst. Három perccel késôbb a ploiesti-i gárda öngóllal szerzett vezetést: Savu bal oldali szögletét követôen Negru kapuvédô tévesen lépett ki a beívelésre, Luca Adrian pedig szerencsétlenül ért a labdához, amely a régeniek hálójában kötött ki. A gól után a házigazdák enyhe mezônyfölényt alakítottak ki, ám veszélyes gólhelyzetekig nem jutottak. Egyenlítés helyett pedig kis híján kétgólos hátrányba kerültek: a gyors és veszélyes ellentámadásokat vezetô ploiesti-i gárda a 39. percben szerezhetett volna gólt, amikor Dalu kb. 8 méterrôl zavartalanul fejelhetett kapura, ám a hazaiak fiatal portása hatalmas bravúrral a léc alól szögletre mentett. Az elsô játékrész hajrájában egy nagyon vitatható helyzetnek lehettünk szemtanúi: ekkor Rozenfeld határozottan tört be a büntetôterület jobb oldalán, buktatva szerelték, a bákói játékvezetô sípja pedig néma maradt (43.).

A második félidôt a vendégek kezdték jobban: a 49. percben Munteanu jól eltalált, távoli szabadrúgását Negru kapuvédô körülményesen hárította. A 60. percben a vendégek emberhátrányba kerültek, miután Stancescu egy gyerekes reakció miatt begyûjtötte második sárga lapját. Ezt követôen a házigazdák átvették a találkozó irányítását, lendületes, elszánt támadásaikkal egyre nagyobb nyomás alá helyezve Nedelcovici kapuját. Miután a 67. percben Stoica Vili távoli lövése a kapu fölé szállt, két perccel késôbb a régeniek egyenlítettek: ekkor Sîplacan hajszálpontos bal oldali beadásából Gergely mintegy 7-8 méterrôl a vendégek hálójába bólintott: 1-1. Ezt követôen a házigazdák vérszemet kaptak, a mérkôzés utolsó húsz percében valóságos sortûz alá vették a vendégek kapuját. A helyenként sziporkázó játék eredményeként a hazai együttes három, az összecsapás sorsát végérvényesen eltöntendô hatalmas gólszerzési lehetôséget dolgozott ki: a 72. percben Ungur távoli szabadrúgását Nedelkovici nehezen védte. A 78. percben a mérkôzés legszebb mozzanatában volt részünk, amikor Stoica Vili távoli, szépen ívelô, szépségdíjat érô lövést küldött a vendégek kapujára, ám a pöttyös a felsô léccel találkozott! Két perccel kesôbb Truta egyedül vezethette a labdát a ploiesti-i kapuvédôre, azonban néhány méterrôl a régeniek csapatkapitánya a vendégek hálóôrébe lôtt! Noha a hajrában Enyedi Andrei gárdája kitartóan támadott, az eredmény már nem változott, annak ellenére sem, hogy az elsô hosszabbításpercben a vendégek létszáma kilencre fogyatkozott, miután Ionut Constantint a második sárga lap miatt kiállította a játékvezetô.

A csapatok felállása:

* Szászrégeni Avântul: Negru – Hrisca (62. Gergely), D. Razvan, Merdariu, Rozenfeld (83. Maris), Sîplacan, Ungur, Luca Ad., Truta, Moldovan, Suci (57. Stoica V.).

* Conpet Ploiesti: Nedelcovici – Ionut C., Badea, Stanca, Savu, Capalau (88. Tudorache), Munteanu, Stancescu, Muscalu, Anghel, Dalu.

Vezette: Harabagiu Mihai (Bákó) – Roman Andrei (Tg. Neamt), Cosma Florin (Piatra Neamt).

További eredmény: labdarúgó 3. liga, VI. csoport, rájátszás, alsóház, 3. forduló: Papolc – Titu 1-1.

Ranglista:

1. Conpet 12 6 5 1 19-8 23

2. FCM Târgoviste 12 5 4 3 17-13 19

3. Avântul 13 4 6 3 18-17 18

4. Titu 13 5 3 5 18-14 18

5. Papolc 12 4 4 4 17-18 16

6. Fogaras 10 0 2 8 5-24 2

Szabó Antal-Loránd

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …