Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Örömszerzés Szászrégenben

Örömszerzés Szászrégenben

Földi életünk során sok megpróbáltatás ér. Ha testi, lelki és anyagi nehézségek tódulnak egyszerre ránk, nehezen tudjuk elfogadni azokat. Mint minden gyarló ember, a „miértek” sora következik számunkra. Talán türelem és hit hiányában többször feltesszük a kérdést a Jóistennek: Miért történik mindez velem? A keresztünket nagyon nehezen tudjuk cipelni, fôleg, ha egy jó ideig gyökeresen megváltozik életünk, hirtelen „pálfordulás” történik. Lesz idô átgondolni a fájdalmak között addigi életünket, s ha lehet, változtatni kell. Az elfogadás kötelezô, mivel nincs más választás, csak amit Isten kijelölt számunkra.

Velem is így történt, amikor súlyos betegség állt elô, anyagi csôddel párosulva, már a depresszió határán voltam – „hasznavehetetlen”, egy kis tanítványom szerint. Elzártan, magányosan, vívódások, fájdalmak között, nehezen fogadtam el a változhatatlant. A megszokott, mindennapi rend felborult, de mivel úgy tanultam a lelkipásztoromtól, hogy Isten akarata nélkül „egy hajszál sem eshetik le a fejemrôl”, próbáltam meggyôzni magam az adott helyzetrôl. Bíztam, hogy majd újra taníthatok, és lassan fizikai, lelki erôm is visszatér. Sokan segítenek, támogatnak – barátok, ismerôsök (bajban ismered meg az igazi barátot) –, de az ünnep közeledtével kissé elszomorodtam, mivel az egész nagy keresztény ünnep testi- lelki készülôdése mellett lakásunkat is felkészítjük az ünnepre. Egyelôre nem mozoghatok sokat, bár sikeres mûtéten estem át dr. Kovács Attilának és csapatának köszönhetôen, hosszú a felgyó-gyulási idô. Így csak lelkileg próbáltam készülni, amikor csodálatos dolog történt. Megjelent nyolc lelkes fiatal, akik néhány óra leforgása alatt ragyogóvá tették szerény hajlékomat.

Számomra idegenek voltak, de önzetlen jólelkûséggel, fiatalos lendülettel, s hatalmas szívükkel új erôt adtak nekem. „Az Úr csodásan mûködik”, a kedvelt református énekem jutott az eszembe. A mai rohanó világban nem gondoltam, hogy léteznek még ilyen lelkiismeretes fiatalok, akik nem saját kedvtelésükre gondolnak, hanem mások megsegítésén fáradoznak. Jóságot, szeretetet és odafigyelést nyújtani beteg embertársainknak – csodálatos dolog.

Szeretném megköszönni soraimmal nekik munkájukat, megfizethetetlen törôdésüket a magam és mások nevében. Csak ennyit tudok tenni – emberségbôl példát adtak! Igazi keresztény szeretettel vettek körül, és azóta is megkeresnek fáradhatatlanul. Kik is ôk? Erdei Árpád és csapata: Csegedi Szabolcs, Nagy Blanka, Fülöp Melinda, Szabó Noémi, Jánosi Sarolta, Nagy Renáta és Solter Ervin. Ismerjék meg a nevüket a kedves olvasók – megérdemlik ezek a fiatalok! Nagy kincset hagyott maga után ez a nyolc fiatal – a szeretetet a magam és hasonló helyzetben levô embertársaim szívében.

Mély tisztelettel és elismeréssel tartozom szüleiknek, nevelôiknek, lelkészüknek, hogy ilyen emberpalántákat formáltak. Mindenért köszönet és hála. A Jóisten segítse nemes feladatukban, hogy minél több rászorulónak legyenek örömszerzôi.

Demeter Aranka tanítónô

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Egy hozzászólás

  1. Szocs Eszter Piroska.

    Nagyon meghato volt szamomra az( Oromszerzes Szaszregenben.) Nemvagyok egy konnyen siro,altalaban befele hullo konyeim vannak,de mikor elolvastam az Aranka tanitono irasat,kiszoktek a konnyek a szemembol . Annyira meghatovolt at erezni azt hogy a mikor a legnagyobbaban vagyunk,Isten kuld segitseget. Tisztelettel es szeretettel gondolok minden jottevore,Isten vezereljea joutjukon.

Az oldal tetejére